שלום רב
אני עובד בחברת הייטק שמשכירה משרדים בבניין משרדים בתל אביב.
הכניסה לבנין מתאפשרת לעובדים בלבד כאשר לכל אחד יש תג אלקטרוני. אורחים מקבלים אישור דרך הקבלה. כך נהוג בכל החברות שאני מכיר לפחות.
לפני מספר חודשים, מנהל הבניין החליט לחסום את הגישה מחדרי המדרגות למשרדים, כך שנותרה האפשרות להגיע למשרדים רק דרך המעליות. אני מניח שהטענה שלו היא בטחונית. כמובן שגם כשהיתה כזו אפשרות להכנס לחברות השונות, היה אפשר רק דרך העברת תג עובד.
ניסיתי לבדוק את הנושא, גם מול המזכירה שלנו וגם מול קצינת הבטחון של הבנין, והבנתי שאין עם מי לדבר.
רציתי לשאול האם זה מותר מבחינה חוקית לחסום שימוש בחדרי מדרגות ולהכריח אנשים להשתמש במעלית ?
תודה
יובל
שלום יובל
אציין כי מקרים מעין אלו שכיחים במקומות רבים-פרטיים וציבוריים כאחד. נראה כי ניתן לחסום את המדרגות מהכניסה מסיבות בטיחותיות. במידה והינך מעוניין להשתמש במדרגות על בסיס קבוע, המלצתי כי תפנה פעם נוספת אל קצינת הביטחון בבקשה כי יתאפשר לך להשתמש במדרגות. במידה ותגובתה של קצינת הביטחון אינה לרוחך, ביכולתך לפנות לחברת הביטחון עצמה בכדי לקבל אישור פרטני להשתמש במדרגות בכפוף להצגת אישור וכו'.
אל תוותר
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לא נראה שזה יעזור
וזה אומר שניתן להשתמש בכח החוק אם יש כזה.
השאלה היא האם זה מותר מבחינה חוקית להכריח אותי או כל אדם אחר להשתמש במעלית ?
שלום יובל
ככלל,המדרגות אמורות להיות זמינות לבאי הבניין. על אף האמור קיימים חריגים וסייגים כגון צורך בטיחותי וכו'. לעניות דעתי קיים סיכוי סביר בהחלט כי עתירתך כנגד התנהלות זו תזכה להצלחה וזאת במיוחד לאור העובדה כי ההחלטה הינה בת מספר חודשים בלבד. המלצתי כי תפנה תחילה במכתב אל הנהלת החברה/הממונים הרלוונטים , פרט את השתלשלות העניינים ודרוש כי המדרגות תפתחנה, בנוסף בקש את הסיבה בעטייה לא ניתן לפתוח אותן. במידה ותגובתה של החברה אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל ייעוץ משפטי לבחינת אפשרות פנייה אל הערכאות המשפטיות
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר