בעלי רכש נרשם דרך האינטרנט לקורס אינטרנטי שאמור היה להמשך 9 חודשים, בעלות של 3000 ש"ח. עוד באותו יום הוא חזר בו מהחלטתו וביקש לבטל את העסקה. בהתחלה הם לא הסכימו, ולאחר דים ודברים הם הסכימו להחזיר כ-2000 ש"ח, וגבו "דמי ביטול ע"ס 1035 ש"ח. הם טוענים כי "פתחנו את המוצר" מאחר ובעלי נכנס למערכת התלמידים שלהם, וראה את התרגיל הראשון, ולכן הם אינם חייבים בכל החזר, וגם מה שהחזירו לנו הוא "לפנים משורת הדין", מעבר לכך כאשר קיבל את התרגיל הראשון, גילה כי יש מיני קנסות כספיים במקרה של אי עמידה במטלות, דבר שלא היה ברור במעמד הרכישה. אני מבקשת לתבוע אותם על דמי הביטול בתביעות קטנות כי לפי כל מה שקראתי על חוקי הסחר באינטרנט זה לא חוקי. הבעיה היא שעל אף שהתאר בעברית, החברה רשומה כחברה בחו"ל, ואין כתובת בארץ. השגתי את פרטי הזהות של האדם שמאחורי האתר (השם שלו הוא מותג שלו), השאלה היא, האם אכן יש עילה לתביעה כמו שנדמה לי, והאם אני יכולה להגיש תביעהכאשר כל שיביד הוא שם האיש ותעודת הזהות שלו (ללא כתובת), יש לי טלפון של העוזרת האישית שלו.
תודה מקרב לב.
שלום מיכל
בהחלט אירוע לא נעים.
נראה כי לאור העובדה שלא יידעו אותך במעמד החתימה באשר לסכומים הנגבים כתוצאה מביטול מעניקה לך זכויות בנושא. בנוגע לשאלתך השנייה באשר לזהות הנתבעת, המלצתי כי תפני אל פורום דיני החברות שבאתר זה למתן תשובה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר