נרשמתי לאתר אינטרנט בתשלום למשך תקופה של חצי שנה לאחר החצי שנה חוייבתי למשך תקופה נוספת עד עצם היום הזה מידי חצי שנה ללא כל אישור ממני להמשך השירות בנוסף לא נשלחו לי חשבוניות בדואר או במייל על החיובים .
סעיפי החוזה הם
"1. אני מבקש בזאת להצטרף כחבר בפורומים של ------
2. אני יודע שהסיסמא שלי לפורום, היא אישית ואסור להעבירה אפילו לאח
3. ידוע לי כי המערכת עלולה לקרוס מידי פעם כמקובל במערכות כאלה
4. חברותי אינה מוגבלת בזמן והתשלומים הם תקופתיים.
5. כדי לסיים חברות, עלי להודיע ל------ שלא לגבות יותר תשלום
6. לא הודעתי וכבר בוצע חיוב תקופתי וברצוני לסיים את החברות,
אקבל זיכוי ליתרת התקופה במינוס 30 ש"ח דמי טיפול
7. לחיצה על "שלח" היא מבחינתי הסכמה וחתימה על כל האמור לעיל."
לאחר פנייה לחברה בבקשה לקבל את כספי בחזרה בטענה שהם עברו על החוק של עסקה מתחדשת שהם חייבים לקבל אישור מפורש ממני בכדי לחדש את החוזה ובכך שלא שלחו לי חשבוניות במהלך כל החיובים הם החזירו לי תשובה שסעיפים
4. חברותי אינה מוגבלת בזמן והתשלומים הם תקופתיים.
5. כדי לסיים חברות, עלי להודיע לרוטר.נט בע"מ שלא לגבות יותר תשלום
הם טוענים שסעיף 4 מבהיר בכך שהעסקה היא אינה עסקה לתקופה קצובה משמע מכך שהחוקים לעסקה קצובה אינם חלים עליהם ורק התשלומים הם תשלומים תקופתיים.
אני רק רוצה להבהיר שהעסקה היא עיסקה לשירות פורומים וישנה אפשרות לשלם עבור חצי שנה או שנה .
השאלה שלי היא האם סעיפים אלה פוטרים אותם מלקיים את החוק שלפני חיוב נוסף והתחדשות השירות הם חייבים אישור מפורש ממני ? ובנוסף הם לא שלחו לי שום חשבוניות לאחר כל חיוב ובכך למעשה "הרדימו" אותי וחייבו אותי מידי חצי שנה?
התשובות שלהם פשוט מרגיזות אותי מכיוון שאני כמעט בטוח שזה לא חוקי והם לא שמים עלי קצוץ. מחכה לתשובתכם
שלום חן
בהחלט מעצבן
נראה לאור הכתוב שהתנהלותו של האתר, אשר התבטאה בכך שלא נשלחו אליך חשבוניות מטעמו בעייתית, וזאת על אף שחתמת על חוזה אשר מבהיר את האמור. המלצתי כי תפנה בכתב אל החברה ותפרט כי לאור השתלשלות העניינים ולאור העובדה שמעולם לא קיבלת כל חשבונית המבטאת את התשלומים ואורך ההתחייבות הינך דורש לקבל את כספך בחזרה.
במידה ותגובת האתר אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות לייעוץ משפטי בכדי לבחון את זכויותיך בעניין.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
השאלה שלי היא האם החוזה הזה בכלל חוקי ? האם זה חוקי לכאורה לטעון שהחוזה הוא חוזה "לכל החיים" האם הסעיפים האלה בחוזה יכולים לעקוף את חוק הגנת הצרכן ? כי לפי מה שאני יודע הם חייבים אישור מראש ממני בכדי לחייב אותי למרות שיש סעיף שמבהיר כי אני צריך להודיע להם בכדי להפסיק את השירות לפי המועצה לצרכנות הסעיף דינו להתבטל ואינו חוקי .
תשובתם של האתר היא שהם אמרו לי שאם אני רוצה אני יכול לתבוע אותם הסברתי להם את העניין של החשבוניות ושל חוק עסקה מתחדשת והם בשלם לא מעניין אותם הם טוענים שהם התעייצו עם העורך דין שלהם וכל מה שהם עשו הוא חוקי וכשר .
האם יש לי פה עילה לתביעה ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר