שלום רב,
ברצוני לדעת מה אני יכולה לעשות במקרה שהיה לי באחד מחנויות הבגדים בת"א. באחד החנויות בחרתי בשמלה, שהיה צורך בתיקון קטן עליה. המוכר אמר שאני צריכה לשלם ואז הוא מבצע את התיקון תוך 20 דק'. שילמתי על השמלה, יצאתי מהחנות, חזרתי אליה לאחר כמה דקות ואמרתי למוכר נוסף שהתחרטתי, שיעלה למעלה ויודיע לשותפו שאיני צריכה את השמלה. הוא עלה למעלה, ירד ואמר לי לחכות כמה שניות. עבר כרבע שעה עד ששותפו חזר, עם השמלה ביד ואמר שהיא מוכנה. אמרתי להודעתי לשותפו שאיני מעוניינת, אך הוא אמר שאם איני רוצה את השמלה, אני יכולה להשאיר אותה, אך אצלו בחנות אין זיכויים ואין החזרים. פניתי למועצה לצרכנות וזו תשובתם:" ראשית, הנני מאשרת קבלת מכתבך בעניין החזר מוצר שלא עקב פגם.חוק הגנת הצרכן קובע חובה על בית העסק לפרסם את מדיניותו להשבת טובין שלא בשל פגם בתוך בית העסק. ובשלט מופעים תנאי המכירה, החזרות והחלפות בצורה גלויה. משמעות החובה כי אם עסק לא פרסם מדיניות, הרי שחזקה כי הינו מאפשר החזרה של המוצר בתוך זמן סביר (למשל 7 ימים)למעט הזמנות מיוחדות. אם בית עסק לא תלה שלט בחנות ו/או לא עמד בתנאים שפרסם – אכיפת החוק באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות. הננו לקוות כי בזאת ניתן מענה לפנייתך ונשמח לסייע לך בכל מידע נוסף שיידרש.בברכה,תקוה הרמןמחלקת פניות הציבורהמועצה הישראלית לצרכנות". אודה על עזרתך.
שלום רב,
במידה ואכן לא קיימת כל מדיניות גלויה ובמקום מרכזי בחנות, אזי נראה כי אכן יימות לך זכויות בעניין זה. כמו כן אציין כי העובדה שביקשת מהמוכר להודיע על הפסקת התיקון ולא נענת בעייתית ביותר מבחינתה של החנות מאחר וניתן להבין מכך שיתכן והמוכר פעל שלא בתום לב.
המלצתי הינה כי תפני אל החנות במכתב, פרטי את השתלשלות העניינים, צייני כי לא היה שלט בעניין מדיניות החזרת המוצרים(במידה וזה אכן המצב) הוסיפי כי פנית לאגודה לצרכנות ודרשי את כספך חזרה.
במידה ותגובת החנות אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל בית משפט לתביעות קטנות לבירור זכויותיך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
