שלום רב
אתמול רכשתי באינטרנט שובר ללילה באמצע שבוע במלון+ארוחת בוקר ב -400 ש"ח , דרך המבצעים היומיים של וואלה טורס. מדובר על רכישות קבוצתיות ו-וואלה טורס מתחייבים בפרסומים שלהם לתת לפחות 50% הנחה על מוצרים.
עפ"י הפרסומים של וואלה טורס, המחיר הרגיל ללקוחות הינו 800 ש"ח, כלומר 50% הנחה.
אך בבדיקה מול בית העסק נאמר לי שהמחיר הרגיל ללילה באמצע שבוע כולל ארוחת בוקר ליחידות אירוח מסוג זה הינו 500 ש"ח בלבד ואילו 800 ש"ח לדיל אשר כולל גם ארוחת ערב במסעדת המקום.
נאמר לי שהמבצע שרכשתי אינו כולל ארוחת ערב ולכן שוויו הוא 500 ש"ח בלבד ולא 800 ש"ח כפי שפורסם.
לכן קיבלתי הנחה של 20% בלבד.
ברצוני לדעת האם יש כאן עילה לתביעה שכן מדובר בהטעיית ציבור על בסיס פרסום כוזב.
האם יש מקום לתבוע מהם 50% הנחה על מחיר החבילה המקורית (500 ש"ח)?
אודה לתגובתכם בנושא.
תודה מראש
שלום יעל, לכאורה יש כאן אכן הטעיה , אך חשוב לבדוק את האותיות הקטנות , לא כתבת על אלו תאריכים מדובר , יכול להיות שגם העסק עצמו עשה לך הנחה "מהמחיר הרגיל", לאחר בדיקת נתונים אלו יש מקום לשקול את המשך צעדיך ,
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
הי
תוקף הקופון הוא עד 90 יום.
בית העסק מפרסם באינטרנט מחירים רגילים ולא מצויין שה - 500 ש"ח היא הנחה כלשהי. יותר מזה - לילה אחד בסוף שבוע עולה 600 ש"ח אז לא יכול להיות שלילה באמצע שבוע יעלה יותר
במידה וארצה לתבוע האם מדובר בתביעות קטנות? האם יש צורך בהוכחת נזק? או שניתן לתבוע על משהו עקרוני שהוא פרסום כוזב?
שלום יעל,
כדאי בתביעות קטנות, פחות הוצאות עבורך , לבית משפט לתביעות קטנות יש סמכות מקבילה לבית משפט ("רגיל") שלום, כלומר ניתן להגיש או לבית משפט לתביעות קטנות או לבית משפט שלום, מבחינת "נוחות", מהירות הדיון, יעילות הדיון, נראה לי שכדאי לך להגיש לבית משפט לתביעות קטנות , לגבי הוכחת הנזק צריך להראות שנגרם לך נזק, ואכן נגרם לך נזק כספי וכמו כן עוגמת נפש, אם כי לגבי עוגמת הנפש, אין ממש נזק שכזה , אבל כמו שאומרים הנייר סובל הכל ולכן, במידה ותחליטי לתבוע כתבי גם זאת,
בהצלחה,
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר