שלום רב,
בחודש דצמבר 2010 נודע לי כי יש לי חוב בערייה, פנו אליי ממשרד עו"ד אשר מטפל בתביעות עבור הערייה והוסבר לי כי החוב עומד ע"ס 1700 ומעלה ש"ח. ב-15.11.2010 העברתי סכום ע"ס 600 ש"ח ישירות לח-ן של העו"ד (ע"פ ההסכם משחיתינו הקודמת) וכאשר התקשרתי לוודא את קבלת הפקס (אישור העברה בנקאית) הנציגה ששוחחה עימי בפעם שעברה דיברה איתי בצורה משפילה, ואף שאלה האם אני "על סמים?"... אם כי ע"פ טענתה שוחחנו עוד הבוקר (לא שוחחנו כלל הבוקר!) והיא כבר הסבירה לי לפרטי פרטים לגבי החוב. לא דרשה ממני ת.ז. ולא בדקה עם מי הינה משוחחת. לאחר שהשיחה הועברה לאחותי אם כי לא יכולתי להמשיך בשיחה משפילה מסוג זה, נודע לי כי הסכום קפץ ל-2700 ש"ח... בתאריך 18.11.2010 הוצאתי פרטי תיק מהוצל"פ ושם צויין כי יתרת חוב לתאריך זה הינו 1308 ש"ח בלבד. כאשר התקשרתי שוב למשרד עו"ד ושוחחתי עם אותה הבחורה - נאמר לי כי יתכן והיתה טעות בעת פתיחת התיק, החוב מ-2010 אך סומן משנת 2000, כאשר הילדה בעבורה ישנו החוב - עוד לא נולדה בשנת 2000. הפקידה הבטיחה להסדיר את הנושא, אם כי עד כה חוייבתי ב-18 אחוז! כמו-כן, הובטח לי כי ההפקדה תתעדכן בהוצל"פ תוך שבוע ימים, מאז עברו 3 שבועות... התקשרתי למשרד ושוחחתי עם עו"ד, אם כי לא רציתי להיפגע שוב מצורת הדיבור מאותה פקידה. סיפרתי לו על מה שקרה, והובטח לי כי ברגע שיהיה ניתן ישלחו את פירוט שכר טרחת העו"ד ע"פ בקשתי. וע"פ החישוב שלו החוב עומד כעת ע"ס 1000 ש"ח... יום למחרת התקשרה אותה פקידה ומסרה כי החוב ע"ס 1300 ש"ח וכי סוף סוף ההוצל"פ מעודכנים, ביקשתי לשלוח לי פירוט שכר טרחה - עד כה לא קיבלתי דבר, והיום הפקידה התקשרה ומסרה לי שאינה מתכוונת לעבוד עוב בשבילי, וכי היא ממשיכה בהליכים כנגדי. הסברתי כי אני איבדתי את האמון בהם ולא יכולה להרשות לעצמי לחלק כספים כאשר הסכום של החוב משתנה כל כמה זמן... הפקידה ציינה כי העמלה אשר מורים ממני מאת פתיחת התיק עומד על 9 אחוזים... איני מבינה בזה דבר. כאשר ביקשתי לשלוח לי את הפירוט שכר טרחה, הפקידה מסרה כי לא מתכוונת לשלוח לי שום דבר. כמו-כן, מסרה כי הגיעה עימי להסדר הולם בשיחתינו הראשונה ע"ס 320 ש"ח במשך 3 חודשים, כאשר זה לא מה שנאמר לי מלכתחילה וזה לא תואם למציאות וסך החוב בהתחלה... איני יודעת איך לנהוג, מה עליי לעשות? הם משנים סכומים כל כמה שבועות, מבלבלים אותי ורוצים שאאמין להם ואמשיך לשלם מבלי לקבל מענה לשאלותיי?.. אנא עזרו לי.
שלום לילך
בהחלט לא נעים
המלצתי הינה כי תתקשרי אל משרד עוה"ד ובקשי לשוחח עם עו"ד מסויים.אימרי למזכירות שכבר שוחחת בעבר עם עו"ד בנוגע לסגירת חוב. במהלך שיחתך עם עוה"ד פרטי את השתלשלות העניינים, צייני כי הסכומים שונו כל העת, וכן אופציות התשלום. ביכולתך לומר לעו"ד כי ברצונך לסיים את העניין ולשלם את החוב אולם שינויי הסכומים וההבטחות לא מאפשרים לך. בקשי ממנו כי המו"מ יהא מולו בלבד.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר