שלום.
ברשותי מחשב נייד יקר מאוד שהוחלף לו לוח אם בגין תקלה(המחשב אינו באחריות).במעבדה הרשמית של החברה, הוחלף הלום אם במחיר של כ3000 ש"ח.בחוזה לא כתוב שום דבר לגבי מה שיקרה עם הלוח האם הישן(הפגום).ברצוני לקבלו בחזרה בכדי להשתמש בו כחלפים, האם לחברה יש זכות להצהיר לאחר מכן שאינה מחזירה את החלק הפגום בטענה כזו או אחרת?(ולהשתמש בחלק הפגום לצורך חלפים ובכך לעשות עוד רווח על חשבוני).
תודה.
שלום ניר, במקרה בעברי עסקתי במחשבים, אכן נהוג לקחת את הלוח ולשלוח אותו לחברת האם במיוחד אם מדובר במותג כגון : "dell"'"ibm"hp" וסליחה אם שכחתי עוד חברות מובילות . מעבדות רשמיות לא עושות שימוש בחלק ומה גם שהחלק תקול, המעבדות מחזירות את החלק לחברת האם (מקבלות זיכויי), ממלאים טופס מיוחד ובחברת האם יש מצבים שבודקים בכדי להפיק לקחים, אין "קומבינות" במעבדות רשמיות לגבי מעבדות לא מוסמכות איני יכול להגיד מה קורה בפועל אם החלק התקול והאם הם מתקנים ומוכרים בשנית .
כמובן שאם מוכרים לך חלק שעבר תיקון חוזר , חובה על החברה להגיד לך , אתה מבחינתך אמור לקבל רכיב חדש, אלא אם נאמר אחרת , להגיד לך שזה קורה תמיד אני לא יכול , אנחנו חיים בתוך עמנו ויש לצערי את אלה שעוברים על החוק ומוכרים ציוד שעבר תיקון מבלי להגיד ללקוח .
אתה רשאי לשאול האם החלק הנו חדש, ובמידה ויגידו שכן ותמצא הוכחה טובה שהחלק לא חדש תיהיה רשאי להגיש תביעה .,
לייעוץ יותר מעמיק מומלץ שתפנה לעו"ד
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
באם אני רוצה את הלוח הפגום בשביל שאני אוכל למכור אותו לחלפים.
ידוע לי שהם לוקחים את החלק הפגום. השאלה אם מותר להם לא להחזיר לי את החלק הפגום ברם ביקשתי.
ואכן מדובר ביבמ
תודה.
ניר,
הם צריכים להחזיר לך את החלק הפגום , יכול להיות שהם יגידו שזה יעלה יותר, אבל עקרונית ומשפטית זכותך לעמוד על קבלת החלק. זה שלך ומה גם שזה לא היה באחריות , כלומר שילמת מחיר מלא עבור החלק החדש. המלצתי לך שתכתוב להם מכתב שאתה דורש את החלק, כמובן שעכשיו לא באמת תדע איזה חלק מביאים לך
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר