ברשותי רכב אשר נרכשה לאחר שעברתי בדיקה לתקינות הרכב באחד ממכוני הדרום .
הרכב נבדק ונמצאו בו ליקויים בעלי משמעות נמוכה ושולית בלבד.
לא הוזכר כלל סעיף על שילדה.
המכון לא ביצע את עבודתו נאמנה וכי בדיקת המכון אינה משקפת את מצבו האמיתי של הרכב שרכשתי .
לאחר קניית הרכב החלו להתגלות תקלות וליקויים רבים שתוקנו במוסך מורשה .
לאחר תקופה החלטתי להעמיד את הרכב למכירה, וניגשתי למכון הדרום סיף אחר לצורך בדיקת תקינות הרכש – לבקשת הקונה .
התחייבתי בפניו כי אין פגיעה בקורה והרכב לא עבר תאונה שפגעה בשלדה בכל התקופה שהרכב היה ברשותי.
הרכב עבר בדיקה במכון הדרום ונמצאו ליקויים ותקלות בעלי משמעות גבוהה
עקב הממצאים :
1. נאלצתי לשלם את עלות הבדיקה, מפני שהתחייבתי כי אין פגיעות שילדה ברכב ואכן נמצאו פגיעות רבות.
2. הפסדתי את רכישת הרכב ע"י הקונה המיועד.
3. ערך הרכב ירד משמעותית.
מיותר לציין שבמידה ואני הייתי מודע לפגיעת שלדה ברכב לא הייתי רוכש את הרכב
חשוב לציין שהרכב לא עבר תאונות ולא כל שכן פגיעת שלדה
אדם פונה למכון מורשה בכדיי שיינתן לו דו"ח על מצבו האמיתי של הרכב לפני הרכישה, חובתו של המכון ומי שמבצע את הבדיקה להפעיל את מיטב כישוריו, הבנתו המקצועית וידיעתו כדי לבצע בדיקה יסודית, מקיפה ועמוקה לגביי מצבו של הרכב.
אני מרגיש מרומה
1. ערך הרכב במלוא .
2. טיפולים שבוצעו ברכב עקב השמדת התקלות והליקויים בדו"ח בדיקה שרכשתי את הרכב.
3. עוגמת נפש.
4. ימיי חופש מהעבודה בגלל ריצות למוסך .
5. פגישה ביושר.
6. הוצאות בית משפט .
שלום חגית ,
אכן ברור למה את מרגישה מרומה , חשוב לדעת מהיא אותה "תקופה" מאז בדיקת הרכב על ידך ועד למועד המכירה שבו בוצעה בדיקה נוספת, האם את היחידה שנוהגת ברכב?, לכאורה ובהנחה ולא עבר הרבה זמן המכון הראשון שבדק התרשל בבדיקתו , אך יש חשיבות לזמן שעבר ולדרך בה תוכלי להוכיח כי את /מי מטעמך שנהגו ברכב לא עברו כל תאונה. הייתי ממליץ לך ללכת למכון הראשון שבדק עם התוצאה שהוא מצא ועם התוצאה השניה שמצאה נזק לשילדה ולראות מה תגובתם רצוי לבקש תגובה בכתב , בהנחה ותגובתם לא תרצה אותך אכן יש מקום לשקול הגשת תביעה משפטית, וזאת לאחר שקראת את אחריות המכון הראשון שבדק (הסכם ההתקשרות בניכם )
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני ובעלי היחידים שנוהגים ברכב אני ביצעתי תאונה שפגעו לי בכנץ בלבד יש לי מסמכים של שמאי ודו"ח תיקון ממוסך מורשה שאין פגיעת קורה .
רכשתי את הרכב לפני כשנתיים בערך .
פניתי למנהל המכון הוא אמר שיכול להיות שהבודק לא שם לב שכל הרכב מחובר ושבור והוא רוצה להביא שמאי מטעמו למכון השני שביצע את הבדיקה ההתלבטות שלי ששניי הבדיקות נעשו בסניפים שונים של אותו מכון ושיהיה בניהם איזה הסדר ל"יפות" את המצב של הרכב .
בהסכם רשום :
* "הננו מאשרים בזאת את אחריותנו למצב הטכני התקין של הרכב עפ"י ממצאי הבדיקה לתקופה של 3 חודשים..."
* "האחריות מתייחסת למערכות העיקריות של הרכב : .... שלדה ומרכב .."
מה המלצתך ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר