היי
יצרו איתי קשר מחברת אופנה בקשר לביצוע עבודות גרפיות.
הובהר לי שיצטרכו את השירותים שלי באופן קבוע ושוטף. ניסיתי לסגור עם בעל החברה מחירים אבל הוא כל הזמן מרח אותי ודחה ודחה...
בינתיים המעצבות שעבדתי מולן היו צריכות את העבודות שלי בדחיפות ולחצו עלי מבחינת הזמנים.
בגלל שבינתיים לא רציתי לפספס את ההזדמנות לעבודה ממושכת איתם, ביצעתי מספר עבודות גרפיות ושלחתי להם. יש לציין שהם אהבו והשתמשו בעבודות שלי. כתבתי מייל לבעל העסק שהפסיק לענות לטלפונים שלי שלא אוכל להמשיך לעבוד בשבילם עד שנסגור מחירים.
לא שמעתי מהם יותר והמשכתי לנסות לתפוס את בעל העסק. כשסוף סוף תפסתי אותו אחרי מס' חודשים, הוא הציע לתת לי סכום מזערי ומגוחך עבור העבודות שביצעתי כשבד"כ אני לוקחת יותר מכפול 3 על עבודות כאלה.
הוא אמר לי שזאת אשמתי שלא סגרתי מחירים לפני העבודות ושזה שהוא לא ענה לי לסגור מחירים היה כי הוא "היה עסוק" ושעכשיו הוא יכול לתת לי מה שהוא רוצה.
זאת באמת אשמתי שלא סגרתי מחירים לפני, פשוט הובהר לי שזאת תהיה עבודה קבועה ולא רציתי לפספס את זה כשהם היו בלחץ לכמה דגמים הראשונים.
כשעבדתי בשבילם על אותם דגמים ראשונים, ויתרתי על עבודות אחרות זמניות, שוב - כי נאמר לי שזאת תיהיה עבודה קבועה והפסדתי עוד כסף וזמן.
רציתי לבדוק אם בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות בנושא מבחינת תביעות קטנות וכו' או שהמצב אבוד.
תודה מראש :)
רוני
שלום רב,
לאור הנסיבות המתוארות בפנייתך ניכר שנעשה לך עוול וניצלו את תמימותך.
יהא עליך הנטל להוכיח את אובדן ההכנסה והנזק שנגרם לך.
מקווה שהפקת לקחים ומעתה ואילך הינך מחתימה כל עסק מתעניין בהסכם המעגן את מלוא זכויותיך.
חרף העובדה שלא התקיימו יחסי עובד מעביד בניכם איני משוכנעת שבימ"ש לתביעות קטנות הוא הפורום המתאים לבירור תביעתך (במילים אחרות ייתכן וביה"ד האזורי לעבודה הוא הפורום המתאים).
ממליצה להתחיל בשליחת מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטים וככל ולא תצלח דרכך לשקול פניה להליך משפטי.
ממליצה בנוסף להפנות את שאלתך זו גם לפורום דיני עבודה למען הסר ספק ולקבלת חוו"ד משפטית נוספת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר