בקצרה אורטודנט שטיפל בי במשך שנתיים וקיבל תשלום בצ'קים 18 במספר (מתוכם נוכו כבר 15) החליט שהוא מושך את הטיפול ומבזבז את זמני עד התשלום האחרון. למרות ההבטחות פעמיים במספר שעוד חודשיים הטיפול מסתיים זה לא קרה. באותו הזמן הצעת עבודה בחו"ל חיכתה והדוקטור לא מסיים החלטתי שאני עוזב וממשיך הטיפול בחו"ל ביקשתי את החומר הרפואי שלי ששולם כולו ע"י וקיבלתי אפילו הפניה לאורטודנט חדש התחלתי הטיפול וכמובן תשלום לשארית הטיפול לרופא החדש במקביל דורש ממני הרופא הישן את שארית התשלום בטענה שביצע עבודה עבור התשלום אני שואל מדוע אני צריך לשלם פעמיים? תודה מראש
שלום רב,
האם הרופא המטפל בארץ יודע על עזיבתך לחו"ל ? משאלתך לא ברור מה היקף הטיפול שנותר לרופא כאן בישראל לסיים. נותרו לטענתך עוד 3 תשלומים לשלם לרופא. אני מציעה לפנות אליו ולהסכים מה עלות החלק היחסי שנותר לך לשלם בגין הטיפול שבוצע בפועל ולקזז את עלות הטיפול שנותר לסיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אכן כן יודע על עזיבתי לחו"ל ודורש את מלוא הכסף למרות הבטחות שווא לסיים כבר לפניי 4 חודשים ולמרות התחלת הטיפול אצל רופא אחר שמתקדם ממש יפה ומהר. שארית הסכום הם 3300 שקלים מתוך 18000. אשמח לקבל יעוץ מקצועי אפילו בתשלום תודה
אינך מציין מה היקף הטיפול שנותר לסיים. האם מדובר בטיפול מינורי וקצר או שמא מדובר בהמשך טיפול ממושך. אני מבינה מדבריך שלתחושתך הרופא הקודם משך את הזמן ויכול היה לסיים הטיפול במועד מוקדם יותר.
אם הוא מסרב להשיב את יתרת התשלום בגין הטיפול שלא עשה אני ממליצה להתייעץ עם עו"ד לצורך בירור זכויותיך בנסיבות אלו וכיצד לפעול אם בכלל.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לשאלתך המשך הטיפול הינו 3 חודשים ולדעתי הוא משך את הטיפול אני לא דורש ממנו כסף הוא דורש ממני לשלם לו במקביל לרופא שמטפל בי כרגע וממשיך את הטיפול שהוא טוען שבוצע
האם הרופא שלך הישן דורש מימך תוספת תשלום ? או שמא החלטת על דעת עצמך לבטל את שלושת השקים האחרונים ולכן הוא עומד על כך שהתשלומים שניתנו יפרעו במלואם?
אנא הבהר המצב על מנת שאוכל לדייק בתשובתי.
נכון ביטלתי את השיקים האחרונים כי הוא עמד על כך שאני צריך לשלם לו למרות שהבטיח לסיים לפניי 4 חודשים ועל סמך זה בניתי את תוכניותי
ביטול המחאות (למעט במקרה של כישלון תמורה מלא) הינו עבירה פלילית והרופא הקודם עשוי לפנות עם השקים שבידיו (שחזרו לאור ביטולם) ללשכת ההוצאה לפועל ולהסב לך הוצאות כבדות. עשית דין לעצמך וחבל. אני ממליצה לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי.
אז אני אמור לספוג נזק כלכלי רק בגלל שאסור לי לבטל שיקים? לא קיבלתי תמורה עבורם מדוע זה לא נחשב?
פקודת השטרות מחמירה מאד ואינה מאפשרת ביטול שקים כעניין שבשגרה ורק בנסיבות מאד קיצוניות מאפשרת זאת.
טרם הבנתי מימך מה היקף הטיפול שלא בוצע באופן יחסי לתשלום שנותר לך לשלם.
אם מדובר בסיום הטיפול שהינו קצר ומינורי אזי הסכום שנותר לשלם הינו חלק מעסקה ששולמה בתשלומים.
לאחר שתחשב את החלק היחסי שנותר לתשלום בגין הטיפול שלא בוצע על ידי הרופא הינך יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות בתביעה לקבל את הפרש התשלום ששולם בגין טיפול שלא ניתן.
כך או אחרת אני לא ממליצה לך כלל לבטל את השקים.
טרם נקיטת הליכים כלשהם מצידך פנה לקבלת יעוץ משפטי למיצוי זכויותיך.
בהצלחה !
כמה יעלה לי יעוץ?
תלוי בעו"ד. ישנם עורכי דין שאינם גובים כסף בגין שיחת ייעוץ ראשונה וישנם כאלה שמחייבים לפי שעה, סכום ממצוע 400 ש"ח + מע"מ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר