השבוע התקיים דיון בבית משפט לתביעות קטנות בירושלים.כנתבעת הגשתי כתב תביעה לצד ג שהינה עורכת דין.והזמנתי דרך בית המשפט את הפקידה במשרדה כדי לאמת את טענותי.
במהלך המשפט במקום עו"הד שהיא צד ג> דברה שותפתה למשרד שהינה עו"ד.ואשר בכל ההליך ביני לצד ג" לא היה בינינו כל קשר,
בכתב תביעה צד ג מופיע שמה ולא שם משרדה.
בהתחשב בכך שבית משפט לתביעות קטנות אינו מאפשר יצוג ע"י ע"וד,מה הדין במקרה זה?
שאלתי האם חוקי שעו"ד נתבעת תיוצג ע"י עו"ד אחרת,למרות שצד ג נכחה באולם.
שלום רונית, כעיקרון צד אמור לייצג את עצמו למעט מקרים חריגים שכתובים בסעיף ,
ייצוג[ת/6] (תיקון התשס"א)
63. (א) ייצוג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות על ידי עורך דין יהיה רק ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו; בעל דין רשאי, ברשות בית המשפט, להיות מיוצג על ידי ארגון שקבע לענין זה שר המשפטים, ובמקרה זה ירשה בית המשפט לבעל הדין שכנגד להיות מיוצג כפי שיורה.
(ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), יכול אדם, באישור בית המשפט לתביעות קטנות, לייצג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות, אם בעל הדין ייפה את כוחו לכך וייפוי הכוח הוגש לבית המשפט לתביעות קטנות; אין לייצג אדם לפי סעיף קטן זה -
(1) אם המייצג עוסק בייצוג בדרך קבע;
(2) אם הייצוג נעשה במהלך הרגיל של עסקיו של המייצג;
(3) אם הייצוג נעשה בתמורה
חוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמד-1984
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
מכיוון שאני אזרחית מהשורה וזו הפעם הראשונה בה אני נתבעת ומופיעה בבית משפט,רציתי לוודא:
א.מתשובתך הבנתי שאכן רק הנתבע עצמו יכול לייצג עצמו.בהתחשב בכך שאף אחד לא שם לב ששותפתה של נתבעת צד ג מעידה.היא הציגה עצמה בשמה והזדהתה כעו"ד.אך לא ציינה שהיא שותפתה של הנתבעת ולא הנתבעת עצמה.ובפרוטוקול ניתן לראות זאת עפ"י שמותיהן.ומאחר וניתן פסק דין,כיצד עלי לנהוג כעת?
שקלתי להגיש ערעור אך ההליך כרוך באגרה גבוהה מעבר ליכלתי.
ב.ברצוני להתלונן על העוול שנגרם לי.לאן עלי לפנות?
אודה לך מאוד על תשובתך.
שלום רונית ,
לצערי, הדרך העומדת בפניך היא אכן הגשת ערעור, בתנאי שלא עבר המועד לכך, לא ניתן להתלונן על העוול שנגרם לך , למעשה היית צריכה ברגע שהבחנת שזו לא אותה עו"ד להתלונן בפני השופט, משלא עשית כך ניתן למעשה רק להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי , וכמו שאמרת מדובר באגרות לא זולות .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר