שלום לעו"ד הנכבד,
שמי אנטון מראשון לציון, אודה אם תייעצו לי בעניין הבא:
בתחילת דצמבר 2010 רכשתי רכב באחד הסוכנויות למכירת רכבים משומשים. קיבלתי את הרכב עם מפתח אחד בלבד, אך דרשתי להכניס לחוזה המכירה הערה שהסוכנות מתחייבת להמציא לי מפתח נוסף. לאחר הרכישה פניתי מספר פעמים לנציגים שונים של הסוכנות בדרישה לספק לי את המפתח הנוסף, אך ללא הצלחה. ב-28/1/11 הגעתי פיזית למשרדי הסוכנות ודרשתי להמציא במיידית את המפתח הנוסף או, לחילופין, לשכפל את המפתח על חשבונם. להפתעתי קיבלתי תשובה תמוהה ממנהל המקום שהוא מוכן לשכפל רק את המפתח על חשבונו, ללא השַלָט לפתיחת הדלתות. אציין, כי ללא השלט לא ניתן לבצע פתיחה אוטומטית של דלתות הרכב; פתיחה ידנית של הדלתות גורמת להפעלת אזעקה.
אני מתכוון לשלוח לסוכנות הרכב מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, ובאין מענה, לשכפל את המפתח והשלט על חשבוני ולהגיש תביעה על סך עלות השכפול לבית המשפט לתביעות קטנות. השאלה שלי: האם בית המשפט יפסוק לטובתי למרות שלא מצוין במפורש בחוזה המכירה שהסוכנות מתחייבת להמציא את המפתח בשלמותו, כולל השלט? הרי שללא השלט אין כל משמעות למפתח.
תודה מראש על התשובה.
שלום אנטון
אמנם בפועל דרוש מפתח עם שלט אולם מאחר ולא נכתב על כך בחוזה, איני יכול להבטיח כי כך יקבע על ידי השופט.
המלצתי הינה כי תפנה במכתב אל החברה ודרוש את שכפול המפתח והשלט. אני מאמין כי תגיעו לעמק השווה בסופו של דבר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר