ענייני הפרטי הוא שאני בעל עסק שסגר את שעריו בתאריך 31/1/2010 , שבועיים לפני הסגירה הרצתי סייל מטורף ונאמר לכל הלקוחות כי סוגרים את העסק ולכן המחירים הנמוכים וכן לא יהיו החלפות או החזרות מוצר!. למרות זאת יומיים לאחר סגירת העסק איתרה אותי לקוחה לגמרי במקרה בקניון בו היה העסק ממוקם ונטשה לידי מנורת תקרה שרכשה אצלי באומרה " אותי לא מעניין אם סגרת או לא , אני רוצה את הכסף חזרה" ועזבה את המקום בכעס. מה שרציתי לברר הוא מה החוק אומר במקרה כזה? אולם לא ניתן להשיג את נציגי החוק האמור (חוק ביטול עסקה) (נציגי משרד התמ"ת והמועצה לצרכנות), אחת התשובות היותר מרגיזות היא "אנו לא עוזרים או מייעצים לבעלי עסק אלא רק לצרכנים" , כנראה כסוחר/בעל עסק עלי לדעת את מקומי בשרשרת
שלום זהר,
למרות שאכן הפורום נועד לעזרת הצרכנים, אשמח לענות לשאלתך , חוק החזרת מוצרים מחייב אותך , ואין זה משנה שפירסמת שלא תיהיה החלפת מוצרים, להחליף / להחזיר כסף על המוצר ולא ניתן להתנות על החוק , כמו למשל שלא ניתן לכתוב בהסכם עבודה שעובד לא יקבל משכורת (אפילו אם העובד הסכים לכך), עצתי לך הנה שתנסה לעזור לאותה מתלוננת, אם אכן אין ביכלותך / באפשרותך, זכה אותה .
כמובן שהתנהגות הלקוחה והשארת הציוד באמצע קניון אינה ראויה, וכמו שמצופה מבעל עסק שינהג בנימוס ובאדיבות כך גם על הלקוח להתנהג.
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
עו"ד שחר שוורץ שלום רב
תודה לך על תגובתך המהירה.
האם ניתנה הדעת בתשובתך לכך שהחנות נסגרה ולא פועלת כלל, כל ההתקשרויות עם הספקים הופסקו כליל, מה עלי לעשות עם הטובין שיוחזרו?
הרי לשם כך נערכה מכירת חיסול במחירי הפסד, להתפטר מכל הסחורה!
וכך גם נאמר ללקוחות " חיסול ללא החלפה או החזרה"
האם בכל תנאי " הלקוח תמיד צודק" גם על גבם של סוחרים?
בברכה, צביון זהר
שלום זהר,
האם הלקוח תמיד צודק?, לא בטוח אבל לרוב לעסק יש יותר כוח מלקונה, חשוב לבדוק מה סיבת ההחזרה, הרי, אם המוצר לא עבד?, אזי, גם אם המחיר היה מאוד משתלם הרי לאותה לקוחה זה בטח לא ישתלם, כמו שהצעתי בתגובה הקודמת, נסה להוציא אותה מרוצה במידת יכולתך, הרי אם כל המכירה עברה בשלום ולקוחה אחת רוצה החזר, מבלי להיכנס לרובד המשפטי, שווה לך ל"סיים" איתה יפה עד כמה שניתן זוהי כמובן דעתי האישית, מהבחינה המשפטית יש חובה להחזיר כסף , אם מדובר במוצר חשמלי, אז בתנאי שלא חובר לחשמל ושאין מדובר במוצר שנבנה במיוחד לפי דרישות הלקוח שהרי אז אין החזרות,
בהצלחה בדרכך החדשה.
שחר שוורץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר