שלום רב,
לפני כחודש סיימתי את ההתחייבות שלי לחברת אורנג' הן על המסלולים והן על המכשירים.
במהלך המשא ומתן לקראת חידוש חוזה, הרכבנו עיסקה הכוללת מכשירי אייפון.
בעקבות חוסר במכשירים הספציפיים, ביקשתי לא להתקדם ולא לחתום עד שיהיו מכשירים במלאי.
חזרה אליי נציגה ואמרה שישנם מכשירים וניתן לשלוח אותם אליי הבייתה.
אני אישרתי.
בעקבות אירוע חריג, הסתבר שלא אוכל להיות נוכח בזמן הגעת השליח מחר, ועל כן הרמתי טלפון למרכז השירות בכדי לבקש לדחות את השליח.
באותה שיחה, ביקשתי לברר עם השליח יגיע עם המסמכים עליהם עליי אצטרך לחתום, במטרה שאוכל להסתכל בדיוק על כל פרטי החוזה המפורטים והקטנים,
רק כדי להיות בטוח.
הנציגה הסבירה שזהו שליח חיצוני, ואין לו כל קשר לעיסקה.
הבנתי, בדיעבד, שלא אוכל בכלל לעבור על פרטי העיסקה כך שאני בעצם חותם על "עיוור".
ביקשתי מהנציגה לבטל את כל העיסקה,
והיא בתגובה אמרה שאחוייב על קנס יציאה מלא (!!) מכיוון שההתבטאות שלי בעל פה מהווה חתימה על חידוש חוזה מול חברת אורנג'.
האם דברים אלו הם אמת?
והרי לא חתמתי על אף מסמך!
האם יש דרך לבטל את העיסקה ללא קנס שכזה?
אציין שעברו רק יומיים מאז ה"התבטאות" וה"התחייבות בעל פה" הטלפונית שלי.
תודה מראש,
שלום עומר
צר לי לשמוע על השתלשלות העניינים הקלוקלת.
לאור הכתוב קיימות לך זכויות ברבדים שונים. הדרישה שלך לראות חוזה בטרם תחתום הינה לגיטימית ביותר ועל החברה לקיים בקשתך זו. העובדה שלא ידעת שלא תראה חוזה כתוב בטרם תחתום וכן העובדה שלא ידעת כי הבטחתך בעל פה מהווה הסכמה סופית ללא חתימתך מעקרת ,לכאורה ולאור הכתוב את העסקה מתוכן. ביכולתך לדרוש מהחברה את ההסכם בין הצדדים. במידה ותגובתה לא תהייה לשביעות רצונך ביכולתך לפנות אל בית המשפט.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר