שלום,לפני כחודשים עשיתי מנוי בחד כושר לתק' של 3 חודשים כאשר לא יצא לי להגיע בשבוע הראשון החלטתי לבטל את המנוי הגעתי לבית העסק מספר פעמים ונאמר לי כי אף אחד לא יכול להחזיר לי את כספי, אחרי שבועיים כשסוף סוף היה מענה לפנייתי נאמר לי מאחראי המקום כי איינני זכאית להחזרר כלל-- לא חתמתי על שום חוזה וכל ההתנהלות הייתה בעל פה וטלפונית ברוב הזמן, יש לי קבלה של בית העסק עם התשלום .. פניתי לאמון הציבור ובית העסק לא ענה לפנייתם.. איך אוכל להוכיח את זכאותי ואם כדאי לתבוע את בית העסק כשביידי ההוכחה רק של הקבלה..
שלום אביה,
עליך לבדוק שאכן לא חתמת על שום מסמך, וגם אם כך הדבר הרי שהבעת את נכונותיך להירשם שהרי איך יש בידם את פרטי כרטיס האשראי שלך?, האם הסיבה שלא הלכת הנה בריאותית, אם כן את יכולה להציג בפניהם אישור רפואי ואז הם יהיו מחויבים לבטל לך את המשך המנוי ..
מה אפשר לעשות?
כדי להימנע מאי-נעימויות, כדאי להקפיד על מספר צעדים:
1. תחנות יציאה: קראו היטב את החוזה טרם החתימה. אל תהססו לדרוש הוספת סעיף המגדיר תחנות יציאה (ולא להסתפק בהבטחות בעל-פה של נציג המכירות).
2. תקופת התנסות: בחדרי כושר, מכיוון שמדובר בהתחייבות ארוכת-טווח - נסו ראשית לבדוק את כושר ההתמדה בהרשמה לחודש או חודשיים.
3. תיעוד: החלטתם לבטל? שימרו העתק של הודעת הביטול ששלחתם, ודאו כי זו התקבלה, וזיכרו כי החוק מתיר להשתחרר מכל עסקה. בית העסק, לפי חוק, צריך להפסיק החיובים כעבור 6 ימי עסקים לאחר משלוח ההודעה בדואר רשום או 3 ימי עסקים ממסירת ההודעה בפקס/מייל או בעל-פה.
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
כמו כן לא נחתם שום חוזה ושילמתי במזומן ככה שמה שיש בידיי זה רק את החשבונית מס שהנפיקו לי במקום..
מעבר לכך יש לי רשימות שיחות מחברת הסלולר שאותם ביצעתי למקום מספר פעמים... זה יספיק בכדי להגיש תביעה? אני מרגישה חסת אונים אין לי שום הוכחה מלבד זאת.. אני מוכנה להעיד בפוליגרף אפילו לא נכחתי אפילו פעם אחת בשיעור במועדון הכושר..
שלום אביה,
הייתי ממליץ לפנות לייעוץ אצל עו"ד , שיכתוב מכתב למכון כושר ואם זה לא יועיל עליך להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות .
בהצלחה,
שחר שוורץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר