שלום.
הגשתי תביעה קטנה על פגיעה ברכב אך לא כנגד האדם הנכון למרות שבכתב ההגנה מסר הנתבע את שמו של הפוגע שהוא בנו. (לא ידעתי שבמקרה כזה צריך לתקן את כתב התביעה). השופט החליט "לפנים משורת הדין" לתת לי הזדמנות ולהגיש תביעה מתוקנת תוך 10 ימים ובמידה ולא אתקן- תימחק התביעה. האם מחיקת התביעה תדרוש תשלום נוסף לביהמ"ש ו/או לנתבע השגוי מלבד יום העבודה שהפסיד הנתבע?
תודה רבה
שלום רוברט,
השופט נתן לך הזדמנות לתקן, אז בהנחה ולא עברו 10 ימים הייתי ממליץ לך לתקן, חבל על האגרות ועל ההוצאות שיכול ויפסקו כנגדך.
אם תימחק התביעה תוכל להגיש אותה מחדש כנגד הנתבע "הנכון" אבל שוב יהיה עליך לשלם אגרות.
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
השאלה היא אחרת - אני מעוניין לבטל את התביעה ללא הגשת תביעה מחדש. טרם עברו 10 ימים כשכבר נקבע תאריך חדש לדיון בעוד כחודש.
שאלתי היא אם במידה ואני מגיע לפשרה עם הנתבעים ואני מעוניין בביטול התביעה ייתכן שהשופט יחייב
אותי בתשלומים כלשהם לבית המשפט (אגרות,עמלות,קנסות וכו') מעבר לאגרה הקטנה ששילמתי עם הגשת טפסי התביעה בגלל ביטול התביעה אחרי שכבר הגיעה לדיון ראשון מול שופט?
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר