קיבלתי לפני 10 חודשים הודעה מחברה כלשהי שמזמינה אותי לרכוש מבצעים כלשהם אצלה+צירפה טלפון להסרה
לא עניתי להם-ככה שלא אישרתי ולא ביטלתי
לפני חודשיים קיבלתי שוב SMS מהם על שקיבלתי הנחה נוספת אצלהם.והפעם ללא מספר להסרה
לפני שבוע קיבלתי מהם עוד S MS על עוד מבצעים מהם
כל הSMS נשלחו ממספרים שאחרי חיפוש בגוגל מראים ששייכים לאותה חברה(סניפים אחרים וכו')
האם יש כאן אפשרות לתבוע על הודעות ספאם אם אני יודע שמעולם לא אישרתי להם ולא ביקשתי את ההודעות האלה ..(או שאם הם שלחו הודעה ראשונה עם אפשרות הסרה ולא הגבתי להסרה מותר להם לשלוח עוד SMS על מבצעים והנחות).
אם יש אפשרות לתבוע מה סכום התביעה ומה צעדי הבאים?
תודה
שלום רב,
ככלל, במידה והינך יחיד ולא מייצג עסק אזי על החברה השולחת לקבל את הסכמתך המפורשת. לפיכך ובהתאם לכתוב נראה כי קיימות לך זכויות בעניין זה.
המלצתי הינה כי תפנה לייעוץ משפטי בכדי לבחון את זכויותיך האמורות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1)אין בעיה לפנות אבל אם אינני טועה הפיצוי הוא 1000 ש"ח לכל SMS משמע כ 3 אלף ש"ח
עו"ד יקח לפגישה+ייעוץ 1000 ש"ח בערך לא? אז זה לא כ"כ משתלם...במיוחד אם התביעה תדחה
2)אם ארצה לעשות את התהליך לבד זה אפשרי? אם אני בטוח שלא אישרתי להם מעולם לשלוח SMS , ללכת לבית משפט לתביעות קטנות ולהגיש תביעה?האם קיימת אגרה/סיכון במידה והתביעה תידחה הם יוכלו לתבוע ממני סכומים על הוצאות משפט וכו' וכו'?
שלום רב,
כמובן שביכולתך לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, קיימת אגרה אולם היא נמוכה יותר מאגרה בבית משפט השלום וכו'. כמו כן העלות קטנה עקב העוטבדה שהינך מייצג את עצמך בבית משפט לתביעות קטנות ולא עו"ד.
לפיכך המלצתי הינה במקרה שכזה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. עליך לזכור כי סכום המקסימלי לתביעה בבית משפט זה הינה.31.900 ש"ח.
בנוגע לסיכון, כמו בכל תביעה קיים סיכון לדחייה ומתן הוצאות נגדך אולם במידה והינך בטוח בצידקתך, אין סיבה שתחשוש.
בהצלחה
אני מאוד מודה לך על התגובה
אך במידה וכרגע אני רוצה להגיש את התביעה , איך ניתן להתיעץ עם עו"ד בחינם/בזול
כיוון שזה סכום תביעה של 1000 *3 הודעות
והאם זה באמת הסכום 1000 שקל לכל SMS ...
אז במידה ואגיע לבית המשפט להגיש את התביעה אני אמור לרשום את כל הפרטים מתי נשלחו ההודעות וכו', ולהשאיר להם את הפלאפון שלי? כיוון ששם הרי מאוחסנות ההודעות
אשמח לקצת פרטים על הדרך מכאן לתביעה
ביכולתך לפנות אל מרכזי הסיוע המשפטי אשר מעניקים שירות משפטי במחיר סימלי/בחינם ופרטיהם מצויים ברחבי האינטרנט. המלצתי כי תפנה אל מרכז שכזה. תביעה קטנה ניתנת להגשה בבית המשפט על ידך בצירוף אסמכתאות(ככלל, לא ניתן לצרף את המכשיר עצמו לתביעה אלא הצורך בפלט הודועת או צילומיהם). בכל מקרה המלצתי הינה כי תפנה אל אחד ממרכזי הסיוע המשפטי בכדי שיסייעו לך בהכנת התביעה, במידה והינך מעוניין בכך.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר