שלום רב! ב- 24.02 רכשתי באמצעות כרטיס אשראי פריט לבוש מחנות בקניון גבעתיים. יום לאחר מכן (25.02) התחרטתי וניגשתי לסניף של החברה בקניון חולון על מנת להזדכות באשראי שבאמצעותו נקנה הפריט. מנהלת החנות טענה, כי הינה זכיינית של החברה, ולכן איננה יכולה לזכותי באשראי, אלא רק להנפיק לי שובר זיכוי. מכיוון שרציתי החזר באשראי, היא הפנתה אותי לסניף בקניון בת ים. ניגשתי לשם ומנהל החנות אמר לי, כי עפ"י הנהלים שלהם הם אינם מזכים באשראי שבאמצעותו נקנה הפריט, אלא הם צריכים למלא לי טופס בקשה להחזר כספי ואני צריכה להמתין לתשובת שירות הלקוחות ותוך שבוע- שבועיים הם יצרו איתי קשר על מנת שאבוא לאסוף צ'ק מזומן מהסניף בניכוי של 5% דמי טיפול. התעקשתי שיזכה אותי בכרטיס אשראי, והוא יצר קשר עם מנהלת האיזור שהעירה לו שמנהלת הסניף בקניון חולון הייתה צריכה לטפל בי ולא לשלוח אותי לסניף בבת ים, ושעדיין מילוי הטופס לצ'ק מזומן זה עפ"י הנוהל. ביקשתי לראות את טופס הנוהל ומנהל החנות לא הציג לי אותו. מכיוון שהיה זה יום שישי ושירות הלקוחות לא היה זמין, החלטתי שימלא לי לבינתיים את הטופס לבקשת ההחזר (כדי שלא יחלפוו 2 ימי עסקה) וביקשתי שיבטלו לי את ניכוי דמי הטיפול בגובה של 5%. המנהל מילא ורשם את בקשתי. האם החברה פעלה עפ"י החוק להגנת הצרכן? האם לא הייתי אמורה להזדכות באותו הרגע בכרטיס אשראי שממנו הפריט נקנה? האם יש עילה לתביעה? האם ניתן לבקש פיצוי על זה שהייתי צריכה להתנייד מסניף לסניף? בתודה מראש
שלום נגה,
על פניו וממה שתיארת היה על המוכר לזכות אותך וזאת בהתאם לחוק החזרת המוצרים החדש שקובע שניתן להחזיר בגד תוך יומיים ובתנאי שלא לבשו אותו ושהבגד עם התוית המקורית .
הייתי מציע לך לכתוב מכתב להנהלת הרשת / מחלקת שירות לקוחות
ואם זה לא יעזור אז להגיש תביעה ,
בהצלחה
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר