ביצעתי עבודה פרילנסרית של עריכת וידאו.
סיכמתי עם הלקוחה שתשלם לי בסוף העבודה.
מאז היא מתחמקת ממני.
לצערי לא כתבתי חוזה כלשהו.
אך יש לי את כל החומרים האישיים שלה במחשב שלי.
יש לציין כי מדובר בסכום פעוט של 300 ש"ח
אך הכסף לא העניין כאן אלא העיקרון.
האם ניתן לתבוע כשאין חוזה כתוב?
האם החומרים יכולים לשמש כראייה בבית המשפט?
האם בכלל שווה לתבוע או שמדובר בבזבו זמן וכסף?
תודה.
שלום לידור ניר,
נושא קיומו של חוזה או אי קיומו מהווה חלק ניכר מתחום המשפטים ומהווה נושא מסועף מאוד, ברור שהיה לך יתרון אם היית עושה הסכם, אך גם העובדה שאין הסכם אינה מעידה על כך שלא היה הסכם.
הסכם נחרט כאשר ישנה " גמירות דעת" בין בעלי העיסקה, כלומר כאשר שניהם מודעים לרצונם ולבשלותם בסגירת העיסקה - נראה כי שלב גמירות הדעת מתקיים במקרה אותו אתה מתאר.
הקושי שלך יהיה אכן "קושי ראיתי", קרי, להוכיח ולהתמודד מול טענתה שלא היה הסכם, החומר שנשאר במחשב שלך אכן יכול להוות ראיה אך לדעתי מדובר בראיה חלשה שאינה מכרעת ויכולות להיות סיבות רבות מדוע החומר אצלך מלבד העבודה שביצעת ללקוחה עריכת וידיאו.
אני מסכים איתך שלפעמים אנחנו תובעים לשם העיקרון ולא רק בשביל הכסף, אך לשאלתך האחרונה האם שווה לתבוע מבחינה כלכלית או שמדובר בבזבוז זמן לדעתי החלק השני של המשפט הנו הנכון, יחד עם זאת הייתי ממליץ לך לכתוב לאותה לקוחה מכתב דרישה, בין בעצמך או באמצעות עו"ד . במידה ומכתב זה לא יועיל לשיקולך ולאור האמור האם כדאי לך להגיש תביעה.
בהצלחה, שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר