שלום, הזמנתי דרך האינטרנט רמקולים ב-3 תשלומים ע"י כרטיד האשראי. התקשרו אלי מהחברה ואמרו שהמוצר לא במלאי וכתוצאה מכך בוטלה ההזמנה אותו נציג שהתקשר אמר שאראה את ההחזר בכרטיס האשראי.
בפועל, עברו חודשיים וחצי ולא קיבלתי שום החזר. התקשרתי לאותה חברה הם אמרו שיחזרו אלי, הם לא חזרו וירד כבר החיוב השלישי. עם החיוב השלישי והאחרון הם החזירו לי את הזיכוי הראשון.
התקשרתי לבקש את מלוא כספי חזרה מכיוון ששילמתי מחיר מלא על מוצר שמעולם לא קיבלתי ובפועל ההזמנה לא היתה אמורה להתבצע כלל.
החברה החליטה בחוסר מקצועיות לחייב טרם בדקה שהמוצר במלאי. ההחזר היה אמור להתבצע תוך 14 יום ובפועל ההחזר החל רק אחרי שלושה חודשים כשמלוא סכום הכסף כבר חויב.
כשאמרתי את זה הם הודו בטעות של עיכוב ההחזר ואמרו שההחזר מתבצע ע"י חברת האשראי ושהם מצידם כבר החזירו אותו.
אני לא מבינה למה אני, הצרכן צריך לשאת במחיר על טעות של חוסר מקצועיות. מה אני יכולה לעשות בכדי להשיב את הכסף במהרה, והאם ניתן לתבוע על חוצפה שכזו.
תודה על העזרה.
הבעיתיות היא שהזיכוי מתבצע בתשלומים כפי שהיה החיוב, במקום במלוא הסכום.
לילך שלום רב,
ליבי עם תחושת התסכול שהינך חשה.
יש באפשרותך לשקול לתבוע את החברה בגין השיהוי במועד ההחזר שללא ספק אינו מוצדק ומנוגד להוראות הדין.
אם חויבת על ידי חברת האשראי בתשלום ריבית אפשר להוסיף ראש נזק זה.
אני מוטרדת מכך שבמועד החיוב השלישי כרטיסך זוכה בחלק מהתשלום ולא במלוא הסכום.
האם פנית לחברת כ.א. ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
שהחברה ממנה רכשתי אמרה שלפי צורת התשלום שקבעתי (3 תשלומים) היא גם צורה ההחזר ע"י חברת כרטיס האשראי, ולכן אני אקבל החזרים ב-3 תשלומים. מה שיכל להיות בסדר בהנחה שהזיכוי הראשון היה מתבצע מיד ובכל חודש היה חיוב וזיכוי וכך היה מתקזז. מה שלא קרה בפועל.
תודה רבה על המענה.
הי לילך,
החברה צודקת צורת הזיכוי על פי החוק הינה בדרך שבה שילמת.
את צודקת בטענתך לעניין השיהוי במועד הזיכוי שאין לו הצדקה.
צר לי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר