שלום.
קניתי לפני חודש וחצי מחשב בחנות השייכת לרשת חנויות מחשבים גדולה ומוכרת.
סכום הרכישה יצא כ6600 ש"ח. שילמתי במועד ההזמנה 6000 ונשאר לי לשלם 600. יום למחרת ביטלתי רכיב בשווי 400 ש"ח, כך שנותר לי לשלם 200.
ביום בו נקראתי לאסוף את המחשב המוכן מהחנות אמר לי המוכר "נשאר 200 ש"ח". הושטתי לו את כרטיס האשראי והוא אמר לי "לא את חייבת לנו. זה בזיכוי.." שאלתי על מה והוא אמר שבגלל שביטלתי את אותו רכיב. אמרתי לו שאחרי שביטלתי נותרו 200 ש"ח לתשלום והוא אמר שזה מופיע לו במחשב כזיכוי. לא התווכחתי. הוא אמר שאני יכולה לקחת פריטים בשווי הזה בחנות. לקחתי 3 פריטים, שילמתי 18 ש"ח נוספים שנשארו והלכתי לדרכי.
לפני כמה ימים מתקשרים אלי מהחנות ואומרים לי שאני חייבת להם 400 ש"ח כי לקחתי פריטים ולא שילמתי להם. אז אמרתי סיפרתי להם את הסיפור והם אמרו שזו היתה טעות בתום לב ושעכשיו אני צריכה לשלם על זה.
אמרתי שאני לא מוכנה לבזיון הזה ושזו היתה טעות שלהם ושהם לא יכולים לבוא אלי אחרי חודש וחצי ולדרוש ממני לשלם להם את הכסף הזה....
עכשיו הם מאיימים עלי שיתבעו אותי ושלא יודעת מה... ושזה א יהיה בתביעות קטנות כי עם חברה גדולה.
עכשיו יש לי 2 שאלות.
א. האם קיים חוק שמגן עלי?
ב. מה הם יכולים לעשות לי?
שלום חדוה,
אכן נראה כי מדובר בטעות של עובד חברה, שאפילו את מודעת אליה, על כן הייתי ממליץ להגיע להסדר עם החברה ולו בשל ההגינות, שהרי כמו שאת לא רוצה שיקחו ממך משהו לא שלך כנ"ל החברה לא רוצה.
אכן החברה לא יכולה לתבוע אותך בתביעות קטנות ואם היא תחליט לתבוע אותך זה יהיה בבית משפט השלום.
אל תשכחי שמדובר במחשב ובבוא היום תרצי לקבל אחריות עליו ואת צריכה את החברה,
לאור האמור הייתי ממליץ שתדברי עם אחד המנהלים ותגיעי ליפתרון win win .
בהצלחה,
שחר שוורץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר