היי,
נרשמתי להשלמת בגרויות ע״ח הפיקדון האישי.
זה היה יום חמישי בערב, יום שישי בבוקר הייתי בשיעור אחד והחלטתי שזה לא מה שאני רוצה. חשוב לציין שנרשמתי לשני קורסים והשני בכלל לא התחיל. הם דורשים ממני את התשלום המלא עבור שני הקורסים, אני כמובן לא מעוניין לשלם להם זאת, הצעתי פשרה שאשלם להם חלק, או רק עבור הקורס שהתחיל והייתי נוכח בו פעם אחת, אבל הם מבחינתם לא היו מוכנים לכך.
כן חתמתי על חוזה, השאלה שלי מה יקרה אם לא אשלם להם, זה יגיע לבית משפט ? אם כן, מה לדעתכם יקרה ?
חשוב לציין שאני חייל משוחרר שחייב את הכסף הזה על מנת לרכוש השכלה, מדובר ב 10,000 ש״ח, סכום לא מבוטל לחייל משוחרר ובכלל.
תודה מראש,
יצחק.
אני לא עו"ד אבל לפחות לגבי פסיכומטרי יצא חוק שמחייב את המכונים להחזר כספי לא מבוטל.
מכיוון שבדרך כלל מדובר באותם מוסדות, יכול להיות שהחוזה הזה יכול לעזור לך מכיוון שאין הבדל בין קורס פסיכומטרי לקורס בגרות.
ברור שהחוזה לא "תופס" לבגרות, אבל אין ספק שהוא יכול לתת "קו מנחה" למה נהוג ומה מקובל.
אולי אפילו תקנות ביטול עסקה יכולות לתפוס כאן שיש אפשרות להחזר כספי למרות שלא מדובר במוצר מוחשי אלא בסוג של שירות.
צריך להבין גם את הצד שלהם - הם הסתמכו עליך בפתיחת הכיתה ואולי הביטול שלך גורם להם לפתיחת כיתה בהפסד.
אני הייתי בודק כמה תלמידים רשומים לאותו קורס, ואם יש שם יותר מ-10 בערך אז הביטול שלך לא באמת גורם להם להפסד נוסף מעבר לאיבוד שלך כלקוח.
שלום יצחק
בהחלט מתסכל.
עולה השאלה האם התקנון בו מצויה החובה, לכאורה, לשלם סכום מסויים במידה ועוזבים את הקורס היה בידיך/היית מודע אליו. במידה ולא היית מודע אליו, יתכן וקיימת הפרה של זכויותיך מטעם המוסד ולפיכך יתכן והינך יכול לבטל את ההתקשרות. משכך, ראשית תדרוש מהמוסד את התקנון המורה על החובות האמורים במידה ועוזבים את הקורסים, לאחר מכן בחן האם ידעת על אותן חובות בטרם חתמת על התקשרות עם המוסד.
לאחר מכן שלח מכתב למוסד המפרט את השתלשלות העניינים ודרוש את ביטולו היחסי של הקנס.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
מסתבר שכתוב בחוזה שאני יכול לבטל את הקורס בעלות של 700 ש״ח (״דמי רישום״) אם אני מודיע להם שבוע לפני. קורס אחד התחיל ואף הייתי בשיעור אחד.
השני לא התחיל, אך הודעתי להם שלושה ימים לפני תחילתו. עם זאת אוסיף, שלא קיבלתי עותק של החוזה ולא יידעו אותי בדבר.
להערכתך, כדאי לי להיכנס איתם למאבק ? שייתכן שיגרר לתביעה מבחינתם.
האם ידוע לך מנסיונך, על מקרה דומה ? ומה היה הפסק הדין.
תודה רבה רבה, אני די לחוץ מהעניין, כי מדובר בסכום גדול מבחינתי.
יצחק.
שלום יצחק.
התנהגות המוסד נשמעת תמוהה.
אמנם לאור תקנון המוסד לא עמדת בתנאים להחזר כספי אולם נראה כי פעלו איתך בחומרה.
המלצתי הינה כי תפנה במכתב אל הנהלת המוסד פרט את השתלשלות העניינים, פרט את העובדה כי הסכום חשוב לך ביותר וחתור להגיע להסדר פשרה שיהיה מקובל על שני הצדדים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר