שלום, אתמול כלב גדול מסוג בולדוג אנגלי הרג את הכלב שלי , שהוא מזן ננסי ושוקל בערך 2 -3 ק"ג,
בזמן שהסתוססתי עם כלבי בשטח ציבורי עם רצועה, השכן שיחרר את הבולדוג שלו וזה ישר קפץ על הכלב והרג אותו בשנייה,
כשראיתי את הכלב רץ לעבר כלבי, ישר הרמתי לאויר את הכלב שלי וזה ניתר ותקף אותו.
זו לא הפעם הראשונה שקורה מקרה כזה עם הכלב הזה, פעם נכנס לחצרנו ובשנייה הצלחנו להציל את הכלב שלנו הקטן.
מה אפשר לעשות מבחינת חוק? הזמנו משטרה, איזה פיצוי אפשר לדרוש??? הכלב היה כמו ילד של המשפחה ואף ישן בתוך מיטתנו.
כיצד עליי לנהוג?
עליי לציין שיש תינוקות אצלנו בבית, והיום זה נגמר בכלב , מחר זה יכול להיגמר גרוע יותר.
יולי שלום, ראשית קבלי את התנצלותי הכנה שרק כעת ראיתי את הודעתך. משום מה היא התפספסה וחבל מאחר והינך מעלה סוגיה חשובה.
האם הגשתם תלונה במשטרה כנגד בעל הכלב ? האם פתחו בחקירה ?
ניתן להגיש תביעה אזרחית כנגד בעל הכלב בגין הנזקים שנגרמו לכם. (אובדן הכלב, עוגמת נפש, טראומה מהצפייה בכלב האהוב נרצח לנגד עיניך, עלות קבורה שלו אם היתה ועוד...)
בנוסף מומלץ לפנות בכתב לרשות המקומית שלכם וליידע אודות הכלב המסוכן. הם אמורים לטפל בכך במתן קנסות ובדרכי אכיפה שבסמכותם.
צר לי על אובדנכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
עידית, תודה רבה על התשובה וההתייחסות, האם עדיף לתבוע בתביעה אזרחית ולא בתביעות קטנות? מה הסכום שעליי לתבוע במקרה כזה?
לילה טוב מור,
ראשית נסי לכמת את הנזק שנגרם לך מספרית אם בכלל - טיפול פסיכולוגי, הוצאות קבורה אולי יש עוד הוצאה שנגרמה לכם בפועל כתוצאה מהרצח ומהמוות של הכלב (אולי היה מגזע גזעי ויקר...).
שנית יש לכמת את הנזקים שלא עלו כסף אך הם התרחשו בפועל כגון עוגמת נפש, אובדן כלב אהוב, טראומה נפשית, טיפול פסיכולוגי וכד'.
קשה לי להעריך את סכום התביעה מאחר ואין בפניי את כל הנתונים.
התשובה לשאלה האם לתבוע בתביעה נזיקית רגילה או בתביעה קטנה תלויה בסכום התביעה. מאחר ויתכן שתתבעי נזקים נפשיים ייתכן וביהמ"ש לתביעות קטנות אינו הפורום המתאים לדון בכך מאחר והסוגיה מורכבת וייתכן ויהיה צורך בחוות דעת מומחים.
אני מפליגה והולכת רחוק מאד....
אני מציעה לבחון מה הנזק הכספי שנגרם בפועל ולהוסיף רכיב של פיצוי בגין עוגמת נפש ואובדן.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר