חיוב עבור גלישה ברשת סלקום:
אני מנוי ברשת סלקום מזה 12 שנה. בחודש מרץ 2010 שדרגתי את מכשיר הסלולאר שלי למכשיר IPHONE. כחלק מהשדרוג חויבתי על ידי הרשת לנצל את אחת מחבילות הגלישה הקיימות. מתוך שיקול כלכלי החלטתי לנצל את החבילה המינימאלית של 120MB.
לאורך השנה ניצול החבילה עמד על ממוצע של 110MB מלבד חודש ינואר 2011 בו חרגתי ב-40 MB מחבילת השימוש.
בתאריך 28.03.2011 קיבלתי הודעה מחברת סלקום כי ניצלתי 75% מחבילת הגלישה. בין התאריכים 3-9.04 יצר נציג סלקום קשר עם אבי (בעל המכשיר) ומאחר ואבי לא יכל לשוחח עמו, הוא ביקש שיחזור אליו במועד מאוחר יותר אך דבר זה לא קרה.
בתאריך 10.04.2011 התקבלה בשעה 11:39 שיחה מחסוי למספר הטלפון שלי אך לא יכולתי לענות, לאחר מכן בשעה 12:20 לערך ניסיתי להתקשר אך קיבלתי הודעה ממערכת סלקום כי המכשיר חסום לשיחות יוצאות בעקבות דיווח על אובדן או גנבה.
לאחר ששחררתי את החסימה דרך המענה האוטומטי של החברה יצרתי קשר עם חברת סלקום ושוחחתי עם נציגי שרות שהסבירו לי כי אני כרגע חורג בחבילת הגלישה וניצלתי כ- 400 MB וחיוב העומד על 1,469 ₪ כולל מע"מ.
עוד הוסבר לי כי לניצול חבילת הגלישה של 120 MB הגעתי בתאריך 29.03 וכי יתר 300 MB ניצלתי בין התאריכים 29.03-10.04.
לאחר שיחה עם מנהלת ראשי צוותים של המוקד הטכני של האינטרנט, עולה כי התבצעה בתאריך 08.04.2011 גלישה בגודל של 154MB בשעה 20:33 דבר שלא הגיוני כיוון שבשעה זאת הייתי בבית בו יש אינטרנט אלחוטי ומכשיר ה-IPHONE מתחבר אוטומטית לרשת הביתית שלי.
מבדיקה מול חברת בזק לא הייתה תקלה או ניתוק של האינטרנט בשעות אלו, מעבר לכך בשעות האלו הייתי עסוק עם חבריי ומכשיר הטלפון לא היה בשימוש אינטרנטי.
מעבר לכך חברת סלקום מסרבת לפרט את מפרט החיוב בטענה כי קבלת פרוט תוכן הגלישה מחויב רק על ידי צו בית משפט ואני נשאר חסר אונים כיוון שאני מחויב בלי הבנה על מה.
חשוב לציין כי נציגי סלקום הודיעו לי תחילה כי תשלום החוב עומד על 1469 ₪ אך מהר מאוד מיהרו להוריד לי את החוב תחילה ל500 ₪ ולאחר מכן 375 ₪ בטענה כי אני לקוח וותיק
מה עליי לעשות?
שלום סלבה,
חברות הסלולאר לא נוהגות לתת פירוט, למרות שהן מחויבות על פי החוק , החברות טוענות ששיחות מוקלטות ופירוט ינתנו רק על פי צו של בית משפט.
עליך לפנות לעו"ד שישלח לחברה מכתב וינהל מו"מ על גובה החוב אם בכלל ישנו חוב שכזה לאור מה שאתה כותב ,
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר