למדתי במכללה במשך שלוש שנים וציוני היו טובים. לאחר שלוש שנים ראש החוג כתב מכתב שקרי בחלקו לכל מיני מכותבים וכן אילץ מרצה שלימד אותי לתת לי ציון נכשל למרות ביקורות טובות שהוא נתן לי בהגשות. יש לי ראיות לכך שהמרצה אומר ש"ראש החוג רצה להעיף אותי".
לדעתי המכללה עברה על חוקי התקנון בכמה מקרים במהלך לימודי.
פניתי למספר עורכי דין. האחד רצה שכר טירחה לא הגיוני יקר ומופרז לדעתי.
השני לא דיבר על שכר טירחה אבל התלבט לגבי התביעה. הוא אמר שאם אני צודק הנזקים מגיעים לבערך שלוש מאות אלפי שקלים ולא כמו שחשבתי לכמה עשרות אלפי שקלים. והוא צודק.
עורך דין אחר שמטפל לי בתביעה אחרת מתחמק מלתת לי תשובה. הוא אומר שהוא עדיין מנסה לראות אם יש עילה.
אני מאמין בצדקתי וחושב בהחלט שמגיע לי פיצויים עקב ביזבוז זמני כספי ועבירה על חוקי התקנון והרחקתי ללא הצדק מבלי יכולת לסיים את לימודי ולהתקדם.
אני חושב לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות על הסכום המקסימלי שניתן לתבוע למרות שאני יודע שאם אני צודק הנזקים הם הרבה יותר גבוהים ולכן אני מפסיד. זאת מאחר וקשה לי למצוא עורך דין שיסכים לטפל בתביעה מאחר ומדובר במקרה סבוך. לי אין בעיה להתעסק עם זה כי אני מכיר את כל הפרטים. האם ניתן לתבוע בבית משפט ולהצהיר שזו תביעה עקרונית/סמלית ולדרוש למשל להחזירי ללימודים ? כמו כן אם המקרה יידון בבית המשפט לתביעות קטנות האם זה מבטל את אפשרותי לתבוע בשלב מאוחר יותר בעזרת עורך דין סכום גדול יותר? מעניין אותי לדעת מה יהיו טיעוניהם בבית המשפט.
זאת מאחר והם מנצלים את החופש האקדמאי לעשות ככל העולה רוחם ומסרבים להגיב.
בתודה
ערן
שלום ערן, אודה אם תוכל למקד יותר את השאלה, באופן כללי אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שאם אתה שוקל לתבוע סכום הגבוה מהסכום האפשרי בתביעות קטנות הרי שמלכתחילה כדאי לך בבית משפט השלום, לא כתבת מה סיבת הרחקתם?. אם תבעת בבית משפט לתביעות קטנות עלולה להיחסם בפניך הדרך לתבוע בבית נשפט שלום בואו עניין.
חג שמח, עו״ד שחר שוורץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
תודה על תשובתך.
סיבת ההרחקה הייתה אי הגעה להגשה חשובה. על פי התקנון אין זה אומר שהייתי מורחק אוטומטית. הנושא מורכב ולדעתי יש לי סיכוי טוב להוכיח את טענותי.
שאלתי הממוקדת היא כך:
אני מחפש הרבה זמן עורך דין שיסכים להתעסק בעניין. אלה שהתעניינו לא התלהבו מהתיק הזה לפי התרשמותי. אך אני משוכנע בצדקתי, ורוצה לנסות ולתקן את הנזקים שנגרמו לי בבית המשפט.
האם אני יכול להעריך את גובה הנזקים (מעל 30,00 ) בעצמי ולתבוע היכן שצריך ללא ייצוג עורך דין?
שלום ערן,
בבית משפט לתביעות קטות תוכל לתבוע ללא עו"ד.
בבית משפט השלום יקשה עליך לתבוע ללא עו"ד .
אם סכום התביעה הנו עד 31,000 ש"ח תוכל לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ותציין שאת היתרה תתבע מאוחר יותר בבית משפט השלום .
חג שמח ,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר