שלום - יש לי חשבונית מס שהוצאתי ללקוח שעד היום לא שילם לי את הכסף. מדובר בסכום של 12,000 ש"ח. האם ע"ס החשבונית שהוצאתי אפשר לתבוע אותו בתביעות קטנות או שצריך עוד הוכחות.
תודה
איתן ערב טוב,
אני זקוקה לפרטים נוספים.
באיזה אמצעי תשלום שילם לך אותו לקוח?
מה הוא רכש בעלות זו ? מוצרים או שירות ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
עד החוב הוא שילם לי בשיקים ופתאום ביקש שאתן לו את החשבונית והשיקים יגיעו בדואר. הוא טען לעיכובים עקב מעבר לחברה בע"מ.
?
איתן צהרים טובים,
מהו המועד בו נוצר החוב ? האם עבר זמן ניכר ? האם הוא אכן עבר להיות חברה בע"מ ? לא הבנתי את ההקשר מאחר והוצאת חשבונית על שמו....כיצד יוכל לשלם לך מהחברה?
האם דרשת ממנו בכתב את תשלום החוב?
האם החתמת אותו על הסכם מתן שירותים ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חוץ מהחשבונית אין לי הסכם זה משהו שהתמשך תקופה ארוכה ורק בסוף נעשתה עקיצה. תמיד הייתי שולח חשבונית ומקבל שיק.
אין הסכם ודרשתי ממנו גם בכתב וגם בע"פ ללא מענה תוך התחמקויות אני חוזר אליך וכו'.
האם חשבונית מספיק לתביעה?
הי איתן,
עליך להוכיח לביהמ"ש שחרף העובדה שהוצאה חשבונית מס הלקוח לא שילם. את החשבונית אתה יכול להציג כראיה. הוא ינסה לטעון שלא סיפקת לו או שהחשבונית פיקטיבית ועליך יהא להוכיח שהיא הוצאה בגין שירות שנתת לו בפועל.
אם יש לך אפשרות להוכיח שאכן סיפקת לו שירות ו/או שכך נהגת תמיד - לתת לו שירותף לשלוח לו חשבונית ולקבל תשלום - מצוין !
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר