שלום רב,
בשנת 2008 רכשנו מכונת כביסה חדשה. במעמד התקנת המכונה החדשה ע"י טכנאי של היבואן הציע הטכנאי שבתמורה לסכום לא קטן תוארך האחריות בעוד 5 שנים מעבר לשנת האחריות המקורית. הסכמנו ושילמנו.
לא קיבלנו תקנון, אך על הקבלה (אשר אני רואה בה הסכם חתום) נרשם:
"כולל שירות טכנאי ללא תשלום חלקים חשמלים+מכני+הובלה+חליפית+20% הנחה פלסטיק וגומי"
לפני כ 4 שבועות בקשנו מהחברה שנותנת את האחריות, ואשר אחראית מטעם היבואן על שירות למוצר זה וכן היא זו שמכרה לנו את הארכת האחריות, שיבוא טכנאי ויבדוק תקלה במכונה. לאחר כשבועיים הגיע טכנאי ומצא שיש תקלה בתוף וצריך להשבית את המכונה עד שיוחלף התוף.
לאחר שבועיים של חיים ללא מכונת כביסה הגיע טכנאי עם תוף משומש, לא משופץ, חלוד ומלא אבנית. סירבנו בנימוס. לא נחליף תוף נקי ומטופל בתוף במצב רע.
בשיחה עם הנציגה היא טענה שאין הם חייבים לספק לי חלקים חדשים. ואם אני רוצה הם יכולים להזמין לי חלק חדש מהיצרן בחו"ל וזה יקח זמן.
לכן יש לי מספר שאלות:
1. במקרה שלא קיבלתי תקנון כתוב מה הדין לגבי חובת השירות ?
2. במקרה של הארכת אחריות, אם לא כתוב "חלקים חדשים" בחוזה האם מותר לנותן האחריות לתקן בעזרת חלקים ישנים ?
3. מהו פרק זמן סביר לפי החוק לתיקון תקלה ע"י נותן האחריות ?
4. מה מומלץ לי לעשות ?
תודה מראש
שחר
שלום שחר,
אם לא כתוב בהסכם ו/או תקנון "חלקים חדשים", אזי, ניתן להרכיב חלקים משומשים, כמובן במצב תקין.
עליך לכתוב מכתב למחלקת שירות של החברה ולפעול בהתאם לתשובה שתקבל.
ניתן להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות .
לפני הגשת תביעה הייתי מבקש מהם את התקנון, קורא אותו בעיון ומנסה למצוא בו טענות טובות מבחינתי.
כחכם לאחר מעשה היייתי ממליץ לא לקחת שום "הצעה" מטכנאי בשטח, מלבד האחוזים שהוא מקבל, אין לך את הזמן לחשוב באמת ובתמים אם אתה בכלל צריך את השירות שהוא מציע .
לכן כדאי להקשיב ולהגיד שתשקול , אם הטכנאי "לוחץ "כמובן שזה צריך יותר לחזק אותך לא לסגור איתו .
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר