שלום רב
אני כרגע בתהליכי גבייה בחברת פלאפון,מספר נציגות במוקד כספים ציינו בפני שאני חייב להמציא אמצעי תשלום תקין אחרת העניין יעבור לטיפול משפטי.נציגה במוקד שימור לקוחות בדקה עם המנהל שלה וטענה שהן טועות ושקיימת אפשרות להישאר ללא אמצעי תשלום קבוע.בשיחה עם מנהלת נאמר לי שאין הקלטת שיחה וגם לא נאמר לי מה נכתב בסיכום שיחה עם אותה נציגה.כן נאמר לי שכל הנציגות האחרות אמרו וגם תיעדו שעודכנתי שחובה להמציא אמצעי תשלום.לאחר שהגענו להסכם שאקבל ארכה מסויימת כדי לעדכן אמצעי תשלום,הודעתי לפלאפון שברשותי הוראת קבע של בנק הדואר,הנציגה ענתה שפלאפון לא עובדים עם בנק הדואר כי אין אפשרות להיכנס למינוס והסיכוי שהוראת הקבע תחזור הוא גבוה.גם לאחר שהסברתי לה ולמנהלת שחזרה אלי לאחר מכן שהם חייבים להודיע מראש שהם לא עובדים עם בנק הדואר הוסבר לי על ידי המנהלת שהיא מבינה ומתנצלת על אי ההבנה ושאין מה לעשות ושאם לא אעדכן אמצעי תשלום הטיפול בי יועבר לעורך דין.כשנאמר לי שטעויות קורות עניתי שכשהילדה שלי בת ה 3 שיחקה לי עם הטלפון וגלשה באינטרנט בסכום של 200 שקל בטעות אני שילמתי על הטעות ועכשיו אני צריך לשלם גם על הטעויות של עובדי פלאפון
האם מותר להם לעשות את הדברים האלה?
האם מותר להם להטעות לקוחות,להתנצל על הטעות ובסופו של דבר להכריח את הלקוח לעשות לפי רצונה של חברת פלאפון?
הייתי שמח לדעת אם באפשרותי לתבוע את מה שהובטח או לחלופין לתבוע על כך שלמרות שהמצאתי הוראת קבע פלאפון סירבה לקבלה למרות שלא הודיעו מראש (הם בדרך כלל מודיעים על שינויים בחשבוניות) לא בחשבוניות ולא בשיחות (שוחחתי עם 10 נציגים בערך בשבוע האחרון)
דרך אגב בחוזה מצויין שפלאפון יכולה לקבל אמצעי תשלום לפי שיקול דעתה אבל לא כתוב מה הם לא מוכנים לקבל,לפי הידוע לי חובה להתריע על אי קבלה של אמצעי תשלום כלשהו(כמו השלטים על אי קבלת כרטיס דיינרס או אי קבלת צ'קים) ואני מציין שוב שפלאפון לא הודיעה לי בשום צורה שהיא שלא עובדת עם בנק הדואר
תודה רבה על התגובה
גיא
אני יודע ששאלתי על חלק מהעניין לפני מספר ימים,חלה התפתחות נוספת שבגינה אני מעוניין לתבוע את חברת פלאפון,תודה רבה על העזרה
גיא שלום,
ההתנהלות של חברת פלאפון בניתוק הקו שלך ללא הודעה מראש היא עבירה על תקנות הסלולר. החברה מחוייבת לעדכן אותך בפרק זמין סביר לפני ניתוק הקו בגין חוב וזאת על ידי הודעת SMS ומכתב לכתובת הרשומה שלך.
ניתן לדרוש מפלאפון פיצוי בגין עגמת נפש בעבור תקלת השירות שבוצעה, או לחילופין להגיש כתב תביעה מסודר כנגדם.
לגבי הה"ק: פלאפון רשאית לסרב לקבל הוראת קבע מסוג מסויים עפ"י נהלי החברה הפנימיים והדבר אינו מחוייב להופיע בהסכם ההתקשרות עימך .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר