שלום רב,
אתמול הגיעה לביתי אשה שהתעניינה במעבד מזון משולב מיקסר שפירסמתי באתר יד2.
לאחר שהראיתי לה את כל החלקים, ואף הפעלתי אותו, היא התרצתה ושילמה לי עבור המוצר. (150 ש"ח)
לאחר זמן מה, התקשר אליי בעלה בטענה שמכרתי להם מוצר תקול, שהמיקסר נוזל והסכין "רוקדת לגמרי".
אני, מצדי, יודע בודאות גמורה שהמוצר היה תקין לחלוטין, ובטח שלא תקול.
כעת הם דרשו שאחזיר להם את הכסף, אך אני ידעתי שאם אחכן אחזיר להם את הכסף לא אוכל למכור עוד את המוצר למישהו אחר.
עד כמה שאני יכול לומר, הם הרכיבו משהו לא נכון, או משהו התקלקל בדרכה של האשה הביתה.
היום בצהריים גיליתי בדיעבד שהיא ניסתה להשיג אותי שוב בטלפון מוקדם יותר ולא הייתי זמין.
כשהגעתי הביתה ראיתי בתיבת הדואר הנכנס שלי הודעה ממנה שאומרת שהיא השאירה את המוצר על מפתן הדלת שלי ומבקשת שאצור איתה קשר לגבי תיאום מועד להחזרת הכסף.
המוצר, מן הסתם, לא חכה לי ליד הדלת - ואני כעת בבעיה.
האם עליי להחזיר להם את הכסף עפ"י חוק?
האם עליי לחשוש מתביעה?
שלום דוד
לאור הכתוב נראה כי במעמד החתימה ועל פי דבריך המוצר היה תקין. כמו כן אתה מעיד כי לא היו עם המוצר בעיות כלשהן.במידה וכך הדבר ומאחר והפעלת את המוצר בפנייה, במידה והגב' תגיש תביעה, עליה יהיה להוכיח את צדקתה. על פי החוק אינך חייב להחזיר כסף אוטומטית. העובדה שהיא טוענת כי נמכר לה מוצר מקולקל נתונה לויכוח בינכם. המלצתי הינה כי תדבר איתה ותודיע לה שלמיטב ידיעתך ולאחר שהפעלת את המוצר בפניה נוכחתם לדעת כי לא קיימת כל בעייה איתו.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר