שלום רב,
בשלוש השנים האחרונות אני סובל מחיובים שגויים חוזרים ונשנים בחשבון החודשי שלי מחברת פרטנר תקשורת בע"מ .
תחילה היה זה בקשה שלי לניתוק של שירות בשם אורנג' 2 , בדצמבר 2009 נאמר לי שהשירות ינותק ואני לא יהיה מחויב בגינו יותר , בפועל המשיכו לחייב אותי במשך כמה חודשים שבהם התקשרתי כמה פעמים מבלי לדרוש פיצוי ,רק שינתקו אותי מהשירות .
לאחר כמה חודשים שראיתי שעדיין אני מחוייב עבור אותו שירות בקשתי לדבר עם מנהל ודרשתי פיצוי על כל החודשים אחורה שלא הייתי אמור לשלם , אותו מנהל זיהה שאכן יש פניה לניתוק אך בטעות זה לא הוזן נכון במחשב והחליט להחזיר לי את הכסף רטרואקטיבית .
מקרה שני היה במאי 2010 ששמתי לב שאני מחוייב עבור שירותי תוכן חיצוני ,התקשרתי למוקד השירות ובקשתי לבטל את השירות ולחסום אופצייה של שימוש עתידי בכל אחד מהקווים שלי , נאמר לי ע"י הנציג בחברה שהוא יחסום ויבטל את השירות ומהחודש לא יופיע חיוב עבור שירותים אלה , בפועל המשיכו לחייב אותי במשך חודשים ארוכים ורק אחרי מס' פניות בחודש דצמבר 2010 הוחלט ע"י מנהל בשימור לקוחות לזכות אותי עבור הטעות שהם עשו ,לא בצורה רטרואקטיבית אלא בזיכוי חודשי למשך 18 חודשים .
בחודש מרץ 2011 פניתי למוקד השירות על מנת לנצל הטבה שניתנה לי בגין החיוב השגוי לקבלת מכשיר חדש , הועברתי לשימור הלקוחות ושם ניתנה לי חבילה מסויימת שעל מנת שלא יצא מחיר גבוהה יכניסו לי זיכוי נוסף כל חודש ל2 קווים .
בפועל הזיכוי הוכנס רק עבור קו אחד ומצאתי את עצמי משלם שוב עבור משהו שלא הייתי אמור לשלם עבורו , התקשרתי למוקד השירות ונציגה במוקד אמרה לי שאכן נעשתה טעות והזיכוי לא הוכנס נכון ושמיד היא תתקן את זה ותזכה אותי עבור החודשיים ששלמתי סתם .
שאלתי היא כזאת : האם יש עילה לתביעה בעקבות כל אותם חיובים שגויים במשך כמה שנים ,אפילו אם זוכיתי עבורם , אני מרגיש שיש כאן מגמה ושאני אמור לעבור על החיוב החודשי כמו רו"ח כל חודש ולבדוק בזכוכית מגדלת היכן הטעות , שלא נדבר על זמני ההמתנה הביזיוניים ועל כל הטלפונים החוזרים ונשנים במשך כל השנים האלה .
מעבר לעגמת נפש האם יש עילה לתביעה עבור הטעויות ?
תודה מראש לעונים
אלעד פנחסי
שלום אלעד
ככלל, במידה ולא קיימת עילה כספית ברורה ומוגדרת קיים סיכוי שבית המשפט לא יקבל את תביעתך. מאחר ולעניינך זוכת בגין כל הסכומים אזי קיימת בעיה כאמור מאחר ולא קיים סכום דרישה מוגדר. אולם, לאור הכתוב בהחלט חווית התנהלות שערורייתית מטעם החברה אשר צרכה ממך כוחות רבים לאורך זמן.
משכך, ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות ולקבוע סכום פרופורציונלי לעגמת נפש(מספר אלפים בודדים).
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר