שלום,
ברצוני להתנתק מהחברה שסלולארית שלי ולי כמה שאלות:
1. אני לקוח עיסקי, רשום תחת לקוח עיסקי של סלקום, כשפניתי אליהם להתנתק אמרו לי שהחוקים החדשים של משרד התקשורת אינם חלים על לקוחות עיסקיים והם רוצים לחייב אותי סכום קבוע של 30 ש"ח כפול מספר החודשים הנותרים של העיסקה. האם זה נכון והכן לא חלים החוקים החדשים על לקוחות עיסקיים מסוג זה?
2.כרגע אני שלוש שנים בעיסקה שלהם אך עשיתי שידרוג לפני שנה וחצי. עכשיו מקום העבודה שלי מחדש איתם חוזה ואומרים לי שאני לא יכול להמשיך עם החוזה הקיים שלי ויש לי שתי אופציות: א. להתנתק, לשלם קנס יציאה (ציינתי למעלה) ולעבור לחברה אחרת. ב. לחתום איתם עיסקה חדשה לשלוש שנים, ומכיוון שהם טוענים שהחוקים החדשים לא תקפים על לקוח עיסקי עם מחייבים אותי להיכנס לשלוש שנים נוספות.לשאלתי- האם הם רשאים להפסיק חוזה אפילו ששידרגתי לפני שנה וחצי?
תודה רבה.
שלום ניב,
לגבי סעיף 1 - הרפורמה חלה על לקוחות פרטיים ועסקיים חדשים וקיימים, בתנאי שאין ברשותם יותר מ-100 מכשירים. על חוזי התקשרות שנחתמו לפני ב-1.1.11 יחול החוק רק על לקוחות שברשותם עד 50 מנויים.
לגבי סעיף 2 - במידה ואתם מחדשים איתם חוזה אז הוא אכן מחודש ל-36 חודשים. התשלום על המכשירים מלפני 18 חודשים ימשיך לרדת ללא קבלת ההחזר החודשי עליהם במידה ותבצעו שדרוג חדש. בחתימת חוזה חדש אין מניעה להמשך קבלת ההטבות בגין השדרוגים הקיימים. לא ברור לי למה הכוונה בסעיף זה לגבי החוק שחל על לקוחות עסקיים.
אני כרגע נמצא בתכנית עסקית כאשר ללקוח כ-300 מנויים. ביקשתי מאורנג' להפוך ללקוח פרטי על מנת שאוכל לקבל חבילות טובות יותר על סמארטפון חדש שרכשתי, והתשובה שקיבלתי הייתי שאני צריך קודם כל לשלם קנס יציאה מהתכנית העסקית, ורק אחרי זה יש על מה לדבר. שימו לב: לא ביקשתי להתנתק מהם, ביקשתי להפוך ללקוח פרטי, ואני משלם קנס יציאה מבלי שרציתי לצאת.
האם מישהו יודע מדוע האיסור על קנסות יציאה מוגבל ללקוחות של עד 100 מנויים/מכשירים? מ ההיגיון בזה שבלקוח עסקי עם 300 מנויים, המנויים מקבלים פחות זכויות וגמישות מאשר לקוח מתחת ל-100 מנויים או בנאדם פרטי? האם לא יותר הגיוני של-300 אנשים שמכניסים לאורנג' כסף יהיו זכויות שוות לאנשים פרטיים?
שלום ניב,
צריך לקרוא את הסכם ההתקשרות שלך מול החברה,
על פניו הטענה של חברת הסלולאר לא נראת לי הגיונית ו / או חוקית .
החוק לא מבדיל בין מנוי עסקי לרגיל .
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר