שלום,
אשתדל לקצר את הסיפור. החשבוניות שלי בפלאפון נפוחות ולכן החלטתי בהצעת נציגת שירות לשדרג ולעבור מסלול, התקשרתי לפלאפון על מנת לבקש להקפיא את השירות תיקונים כי יש אחריות יצרן, דבר שלא ניתן ובמקרה דרך הנציג הסתבר לי שהיא מחוברת למענה אנושי חכם בעלות של 20 ש"ח בחודש ולעוד שתי תוכניות (שהן שייכות לפלאפון שלאחת מהן בוודאות לא התחברתי). לבקשתי אחרי שהחזיקו אותי על הקו המון זמן והבטיחו שיחזרו ולא חזרו התקשרתי ודרשתי לדבר עם מנהל, מנהלת מוקד בשם מלי אמרה לי שבחוזה שמחתימים אותי עליו בנקודת שירות (חוזה עבה וארוך שגם אם היה לי את הזמן לעבור עליו לא הייתי מבינה את הניסוחים) אני חתומה כח אני מאפשרת לפלאפון לתת לספקי תוכן לגבות ממני כסף כביכול לאחר שאישרתי את זה טלפונית. נעשתה שיחת ועידה עם אותה חברה למענה אנושי שבה שאלתי אם התחברתי מדוע השיחות מגיעות לתא קולי הנציגה אמרה לי שהיה עלי להתקשר לאיזה מספר על מנת להפעיל את השירות, לשאלתי אם לא הפעלתי את השירות מדוע אני מחוייבת עליו היא ענתה לי "ככה זה". התקשרתי לפלאפון לבקש ח"פ הם טענו שהם לא יודעים אותו, (השגתי אותו מהחוזה שפוקסס לי) התקשרתי לחברת יובינאט (אותו ספק של מענה אנושי) ונתקלתי באותה התשובה. שתי החברות טוענות כי יש להם הקלטות בהם אני בפרוש מאשרת את החיבור. אני לעומת זאת זוכרת כי נאמר לי חודש אחד חינם ורק אם אני אתקשר יופעל השירות בתשלום. האם יש לי עילה לתבוע אותם רטרואקטיבית על הסכומים שחוייבו מ2010? או על העובדה שפלאפון מאפשרת לחברות פרטיות לגבות כסף מהחשבון שלי דרכם? אם כן אשמח לדעת מאיפה מתחילים וכיצד עושים זאת. (טענתם העיקרית היא שהייתי צריכה לראות מזמן את החיוב בחשבונית ואכן זו טעות שלי שאני לא מסתכלת, למדתי את הלקח.) תודה רבה על זמנך.
שלום גל
בהחלט מטריד ומתסכל.
נראה כי מאחר וחתמת על ההסכם יתקיים קושי להוכיח את אי ידיעתך. יחד עם זאת, מאפיין כה משמעותי מההסכם ניתן וצריך להיות מודגש במעמד החתימה.
המלצתי הינה כי תפני לבית משפט לתביעות קטנות בתביעה בה תצוין השתלשלות העניינים הברורה, את העובדה שלא ידעת שאת חותמת על היתר לספקים חיצוינים להעניק לך שירות וכן את הטעיות הנציגים לאורך ההתקשרות("טענתם כי אישרת את השירות וכו,)
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
היי גל,
לצערנו, תופעת הספקים החיצוניים הם "מכת מדינה" וכל לקוח שני מחוייב כיום על שירותים שאינם נצרכים בפועל על ידי הלקוח.
לגבי הטענה שבהסכם מופיע סעיף המאפשר חיובים של ספקי תוכל חיצוניים, אמליץ לבקש העתק מהחוזה ולבדוק שאכן מסומנת כזו אפשרות.
כיוון שנמסר לך שבוצע אישור טלפוני לספק התוכן, הייתי ממליץ לבקש את התאריך בו בוצעה השיחה ולבדוק בפירוט השיחות של המנוי שלך אם אכן בוצעה. במידה ולא, זהו יכול להיות טיעון בעל ערך בהתנהלות מול החברות ובתביעות קטנות.
ועצה אחרונה, הייתי ממליץ לך להתחיל להקליט את השיחות עם החברות בנושא זה על מנת שתהיה בידייך אסמכתה לנאמר לך, כיוון שמהנסיון שלנו, ההקלטות של חברות הסלולר "אובדות" לעיתים.
בהצלחה,
שמי אוסטרובסקי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר