שלום, אמא שלי עשתה שיפוץ בביתה הכלל החלפת צנרת בכל הדירה, שיפוץ חדר שירות, חדר אמבטיה וחדר השירותים - כולל החלפת ריצוף. איש המקצוע (הגענו אליו דרך המקצוענים) משך את העבודה הרבה יותר מהסביר (3 חודשים), והתשלום בוצע ב-2 אופנים- תשלום ראשון לפני העבודה על החומרים ועוד, בסף של 8 אלף שקלים. התשלום השני התבצע לקראת סיום העבודה בסך של 18 אלף שקלים בכרטיס אשראי.
לאחר שאיש המקצוע הודיע כי הוא סיים את עבודתו, ראינו כי יש ליקויים רבים: המקלחון אשר הוא התקין נוזל מ-3 מקומות, הדלתות אינן נסגרות כמו שצריך והוא אף הותקן בצורה עקומה. יש גימורים רבים שעוד צריך לעשות - מילוי בין המרצפות כבר התחיל להתפרק לאחר מס' שבועות, בחדר השירות יש חול!! סביב צינורות במקום לסגור את הכל, דלת חדר השירות אינה מתאימה עוד למקומה עקב הגבהת רצפת חדר השירות וכך זה נשאר. לאחר פניות רבות אל איש המקצוע בבקשה שיסיים את עבודתו, ולאחר שהוא התחמק כל הזמן ולא הופיע אף לפגישה איתי בבית אימי, הוחלט לפנות לאתר המקצוענים ולפתוח הליך גישור. האתר הודיע לי כי הוא אינו משתף פעולה כלל וכי הוחלט להורידו מהאתר בעקבות התלונה שלי (יש ברשותי מכתב מהמקצוענים המאשר זאת), כמו כן, נעשתה פנייה לשמאי על מנת להעריך את עלות העבודה שנותרה - לאחר ביקורו של השמאי התקבל דוח אשר מודיע כי עלות העבודה היא כ-9,500 שקלים!! כרגע כאמור, הוא מקבל את הכסף מכרטיס האשראי בתשלומים.
מה עליי לעשות? האם עליי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות ולקוות לטוב או שמא יש באפשרותי לאור המסמכים שיש לי, לבטל את העסקה מול חברת האשראי לאחר שהוא ייקבל את המגיע לו מלבד הסכום שהוערך על ידי השמאי לסיום העבודות?
תודה רבה,
אודה לתשובתכם, בני שלזינגר
שלום בני.
צר לי לשמוע על השתלשלות העניינים האמורה.
ככלל, איני ממליץ בביטול אשראי חד צדדי מאחר והצד שכנגד יכול להגיש תביעה נגדך בגין הפרת הסכם ואז ההליכים יסתבכו.
המלצתי הינה כי תגיש במהרה תביעה קטנה כנגד איש המקצוע הסורר . פרט בתביעה בצורה ברורה ורהוטה את השלשלות העניינים. צרף נספחים ואסמכתאות(כגון המכתב מאתר מקצוענים), דרוש את קיום ההסכם(בהתאם לחו"ד שמאי) וכן פיצוי על עגמת נפש וכו'. מאחר והינך ממשיך לשלם סכומי כסף לאיש המקצוע, המלצתי הינה כי תיוועץ עם עו"ד בכדי להגיש סעד זמני להפסקת התשלום עד לבירור תובענתך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר