שלום רב
לפני 3 חודשים רכשתי אופניים חשמליות, כאשר הוסבר לי שאחד החלקים הכי רגישים זו הבטריה ואסור שהיא תקבל מכות ולא היא תפסיק לעבוד, אפילו ממכה הקטנה ביותר, כך נאמר לי.
את האופניים קיבלתי עם פאוץ קטן שמחובר באזיקון לקידון של האופניים
שבו הייתי אמור להכניס את הבטריה.
לאחר חודשיים של רכיבה גיליתי כי הפאוץ כל הזמן קופץ מה שייצר המון מכות קטנות על הבטריה, אבל חשבתי שמדובה במשהו שיגרתי וכל עוד הבטריה עובדת היא כנראה בנויה לעמוד בזה, יום אחד האזיקון נקרע בזמן רכיבה והפאוץ נפל ונחבט בגוף האופניים, מה שייצר מכה חזקה יחסית על הבטריה, שבוע לאחר מכן היא הפסיקה לעבוד.
הבאתי אותה לחנות והם אמרו שהבטריה נפלה לי ולא שמרתי אליהה ובגלל זה היא הפסיקה לעבוד כי הם הזהירו אותי שאני צריך לשמור אליהה
ועכשיו אני צריך לרכוש אחת חדשה כי אין אליהה כיסוי באחריות.
אני שוקל להגיש תביעה, כיצד עלי לפעול
וכיצד אוכל להוכיח בבית המשפט שלא אני גרמתי לנזק אלא הנזק נגרם כתוצעה
מחיבור שלא בטוח ואשאינו עומד בתקנים של הבטריה לגוף האופניים?
שלום אנדרי.
עליך להשיג ראיה (הקלטה לדוגמא) שבחנות אכן נמסר לך שהפואץ אכן מיועד להחזקת הבטריה. כמו כן עליך להוכיח שהשתמשת שימוש סביר באופניים.
בתור התחלה ולפני הגשת תביעה הייתי ממליץ לך לכתוב מכתב התראה לבעל החנות , ולהסביר לו את מה שקרה.
רצוי שעו"ד יכתוב את המכתב כמו גם התביעה, במידה והמכתב לא יעזור .
שחר שוורץ, עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר