שלום
בשנת 2009 התחלתי לימודי פסיכומטרי במכללת אור. נדב אור, מנכל הפסיכומטרי שוחח עמי על רמתי הבסיסית בלימודים והוא המליץ לי שאקפיא את הקורס ואחזור ללמוד באחד מן הקורסים הבאים על מנת לשפר את רמתי הבסיסית בבית.
הסכמתי להמלצתו המקצועית של המנכל. הלכתי הביתה ללא שום טופס כתוב על הקפאת הלימודים אלא רק "מילתו" והבטחותיו בעפ.
לפני כחצי שנה התקשרתי לנדב אור וביקשתי לחזור ללמוד והוא אמר שהמכללה נסגרה לפני כשנה וחצי וכי אין אפשרות להחזר כספי, אלא שיוכל למצוא פתרון במכללה אחרת בעיר.
כאשר שאלתי אותו מדוע לא הודיע לתלמידים על סגירת המכללה, הוא טען כי הודיע למי שהיה רלוונטי באותו הרגע.. תחושתי היא שגם אני רלוונטית בעניין משום שהקפאתי, ותחושתי היותר חזקה היא שהוא הבטיח הרבה הבטחות בעל פה ללא שום אישור כתוב בכתב משום שידע שהמכללה נמצאת בקשיים כלכליים וכנראה תסגר.
בזמן האחרון התברר לי כי יש עוד תלמידים כמוני שנפגעו מהמכללה, והסיפור שלי הוא בדיוק אותו הדבר כמו שלהם, והדגש כאן הוא על הבטחות בעפ וללא כל אישור בכתב.
האם יש כאן עילה לתביעה קולקטיבית? אני חוששת לבזבז את זמני וכספי משום שזו מילה נגד מילה ללא כל הוכחות בכתב.
במידה ויש עילה, כיצד עושים זאת? למי פונים?
אשמח לעזרה
0525595008
לי
שלום לי
לאור הכתוב עליך לברר האם התלמידים שעודכנו בסגירת המכללה קיבלו סכום כסף ששילמו. במידה ואכן קיבלו, נראה כי קיימות לך זכויות על אף העבודה שמדובר במידה כנגד מילה, וביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות לבירור זכויותיך. במידה וגם הללו לא קיבלו וכן במידה המוסד פשט רגל,הינכם נושים אשר ההליכים לגביכם נוגעים לבקשות בפשיטת רגל וכו, המלצתי הינה כי במידה ואכן המוסד פשט רגל פני אל פורום "הוצאה לפועל וחובות" שבאתר זה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר