צהריים טובים,
נקבע לי לאתמול, יום שני 11/7
טכנאי הוט בגלל תגלה של טלפון שאנו לא מצליחים לקבל טלפון כבר שבוע ימים. יוצא שאנו לא מקבלים את התמורה שבעבורה אנו משלמים.
הטכנאי היה אמור להגיע בין השעות:
15:00-17:00
קראתי את חוק הטכנאי, ממש הסתבכתי אנא עיזרו לי בבקשה בתשובה קלה ופשוטה.
הטכנאי לא הגיע כלל, מהו הפיצוי המגיע לי?
ובכלל הגיונית, איך מוכיחים שהוא לא היה בבית? הוא הרי יכול לטעון שההיתי ולא היה אף אחד - נכון? אבל אני בפירוש דחיתי הכל (ראיון עבודה שחיכיתי לו שבועים, וסידורים) במיוחד להיום.
מה מונע מהם להגיד שהטכנאי הגיע ולא היה איש? או בכלל, לאמר שטכנאי הגיע ועשה הכל?
אני רוצה לבוא מוכן לכל הטריקים שלהם.
והאם מגיע לי 600 שקלים נכון?
תודה רבה לכם.
ד"א הטלפון עדיין עושה בעיות, שלא תחשבו. פשוט אני לא מזמין טכנאי כי עוד יגיעו אבל הינה הזמנת אז הגיע. אני קודם רוצה לקבל את הפיצוי.
בינתיים אני גם מפסיד שיחות כבר מעל שבוע.
אשמח להסבר פשוט שמסביר לי האם אני צודק, מה מגיע לי, ואיך אני מקבל את זה. תודה רבה
שלום רב,
ראשית, אם אכן הטכנאי לא הגיע, אתם זכאים לקבל פיצוי בסך 600 ש"ח.
אני ממליץ לשוחח עם מרכז השירות הטלפוני ולדרוש את הפיצוי (מומלץ מאוד לקבל מספר פניה של השיחה).
לגבי שאלתך בנושא ההוכחה, ראשית, תודיעו. שנית, הבעיה עדיין קיימת ויתר על כן, כאשר טכנאי מגיע אל ביתך, בסוף הטיפול הוא בד"כ מבקש חתימה על טופס העבודה.
לעניין "חוק הטכנאים" בכלליות, החברה חייבת לקבוע לך מועד להגעת הטכנאי. זמן ההמתנה לטכנאי הינו עד שעתיים, וכמו במקרה שלך, זמן ההמתנה הינו בין 15:00-17:00. מעבר לכך, אם הטכנאי לא הגיע עד השעה 19:00 אתם זכאים ל-300 ש"ח פיצוי. אם הטכנאי לא הגיע עד 21:00 או לא הגיע כלל, אתם זכאים ל-600 ש"ח פיצוי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תוכל בבקשה להדריך אותי, אני חשבתי לפנות אליהם בכתב כי המוקד שלהם סגור. הם עובדים עד השעה 19:00.
ואם אתקשר מחר, הם כבר יקבעו טכנאי / או הטכנאי יגיע מחר ויאמרו לי שאני לא זכאי לפיצוי.
לכן חשבתי לשלוח פקס, וזה יחכה להם מחר מוקדם במשרד, כי אני לא יכול להתקשר בבוקר אני בעבודה עד הערב.
התוכל בבקשה לעזור לי בניסוח המכתב? בבקשה פשוט אין לי ניסיון בזה בכלל ואני לא מבין אני ממש נואש.
פספסתי בגללם ראיון עבודה חשוב מאוד, שיחות כבר שבוע שלא מצליחים לתפוס אותי גורמים חשובים ושולחים לי דואר רשום. ואני לא מקבל תמורה למה שאני משלם - טלפון תקין ללא ניתוקים / אי קבלת שיחות.
אוכל לקבל ממך בבקשה עזרה בניסוח המכתב?
במידה וכן אשמח אם תצרף את כתובת המייל שלך, אשלח לך מייל לשם ואם תוכל תשלחי לי בבקשה בחזרה את המכתב כקובץ מצורף.
תודה לך איש יקר, מאחל לך שתבורך על העזרה הזאת וכל טוב מוטי שחר היקר.
שלום רב,
לעניין הפיצוי, אין זה משנה אם הם יקבעו מועד אחר.
מעבר לכך, הם מחוייבים לקבוע מועד אחר שהרי אתה לקוח שלהם.
אם אתה בכל זאת רוצה לשלוח להם פניה כבר היום, תדאג שיהיה בה את כל הפרטים העובדתיים (מתי נקבע מועד הביקור, האם היו עדכונים במהלך אותו יום ואת העובדה שהטכנאי לא הגיע כלל ועיקר).
בנוסף, תבקש לקבל את הפיצוי הקבוע בחוק הגנת הצרכן (סעיף 18א(ד)), כלומר 600 ש"ח.
לדעתי, אין כל צורך במעורבות של עו"ד בנושא זה (חבל על תשלום שכר טרחה), אך אם תזדקק לסיוע נוסף, תוכל למצוא את פרטי ההתקשרות עימי באתר זה או באתר המשרד שלי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
האם מותר להם ידידי?
תיראה מה אומרים לי:
"הטכנאי ניסה ליצור איתכם קשר, אך לא הצליח" - שקר ידידי היקר! ההיתי כל היום בבית.
דבר ראשון, בטלפון ברור שלא יצליח. הרי בגלל זה הזמנו אותו. כי כשמתקשרים ואנו עונים - המודם מתאפס, הלכה השיחה. כנל כשאנו מוציאים שיחה. נו, לא אבסורד ידידי? אתה מזמין טכנאי בגלל שהטלפון שלך לא עובד, והם מנסים לאתר אותך בו?
עזוב שגם היה להם את הפלאפון שלי, זה רשום להם במחשב, אפילו אמר לי את זה נציג. היה קשה להתקשר לפלאפון? אם יגידו שהתקשרו אני מוכן להוציא להם פירוט שיחות אפילו! לא היה ולא נברא!
והם גם אומרים "הטכנאי לא מצא את הדירה, התבלבל"
רגע רגע, הודעת SMS ששלחתם לי, שם היה הכתובת במדויק. ולפני חודש כשבאתי להתחבר לטריפל שלכם הטכנאים ידעו טוב מאוד למצוא את הדירה, נכון?
מה גם שזה מקום מאוד מרכזי, עיר קטנה מאוד, וממש לא קשה למצוא. והיה כ"כ קשה לטכנאי להתקשר לפלאפון? לשירות לקוחות לבקש את הכתובת?
ידידי היקר, האם הם צודקים ואני סתם נלחם? הם מנסים להוריד אותי מזה. אני לא יודע מה הן זכויותי והאם אני צודק או אני סתם נלחם?
מגיע ל 600 שקל אני פספסתי היום המון דברים, חיכיתי יום שלם. אני כבר שבוע שמפספס שיחות בגללם, אני משלם על טלפון ומקבל מוצר תקול.
מה תאמר כבוד העו"ד?
שלום רב,
כפי שכתבתי קודם לכן, הפיצוי אכן מגיע לך.
תשלח מכתב או תתקשר (ותבקש מספר פניה) ותעמוד על שלך.
אם הם מנסים להתחמק, השירות אינו ראוי וחבל.
יחד עם זאת, אין זה משנה לעניין הזכאות שלך לפיצוי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר