הגשתי תביעה קטנה נגד חברת קלאוטו בגין הטעיה במכירת רכב . החברה מכרה לי רכב ליסיניג התברר כליסינג מימוני .שמאי שבדק את הרכב קבע כי זהו ליסיניג תפעולי וירידת הערך גבוהה יותר.התברר לי כי הרכב היה שייך לרשם החברות לשעבר.
שאלתי היא כיצד אני יכול לבדוק אצל רשם החברות האם זה היה ליסיניג מימוני או תפעולי?
בהערכה רבה ובתודה
רפי לילה טוב,
שאלתך מעניינת. מבקשת את רשותך לבדוק העניין וליתן לך תשובה מדויקת מחר בהמשך היום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
חסרים לי פרטים: על סמך מה קבע השמאי כי מדובר ברכב שעבר ליסינג תפעולי ולא מימוני,
על מנת לברר לאיזה ליסינג היה שייך הרכב מומלץ לפנות בכתב כתב לחברת קאל אוטו בבקשה לברר זאת, אם הם לא יסכימו (יש להם את האפשרות לסרב) תוכל להגיש תביעה בביהמ"ש ובתביעה לבקש צו לגילוי המסמך ואם אכן הרכב היה שייך לליסנג תפעולי לדרוש פיצוי ואם הרכב היה שייך לליסינג מימוני אז אין לך עילת תביעה, בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ראשית , תודה רבה על התגובה המהירה ,זה מכבר הגשתי תביעה. בכתב ההגנה הטענה הינה כי הרכב מימוני על סמך לוח יצחק לוי בלבד. לא קיבלתי מהשמאי תשובה ברורה ולכן אני מחפש את התשוב אולי במשרד רשם החברות ,ידוע לי כי הרכב היה ברשותם מ3/2008 עד 3/2009 כך אמר לי (בשקט)מנהל סניף קלאוטו .
אוסיף עוד כי לא חתמתי על החוזה ולא קיבלתי טופס גילוי נאות. בכתב ההגנה הוסיףו מסמך גילוי נאות ללא חתימתי .
שאלה פרוצדורלית ביחד איתי היה חבר אני רוצה להביאו כעד האם אסור לו להיות נוכח בדיון עצמו?
בהערכה רבה ותודה ואיך אני יכול לפצות אותכם
רפי
לא כל כך הבנתי את תשובתך אך אענה בכל זאת.
ניתן לבקש מביהמ"ש צו לרשם החברות אך בקשה זו מרחיקה לכת ובבימ"ש בתביעות קטנות הסיכוי שהיא תתקבל נמוך. מאידך יש בצו זה להוכיח את טענתך או לדחות אותה על הסף כך ששווה לנסות.
לעניין מסמך גילוי נאות - טוב שהוא אינו חתום. תומך בטענתך.
כל עד שיכול לתמוך בטענתך חייב להתייצב יחד עימך לדיון ההוכחות על מנת שיוכל להיחקר על עדותו.
הייעוץ בפורום אינו טרחה עבורי ואינך חב לי דבר.
בהצלחה !!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אין לי מילים איך להודות לכם
בהערכה רבה
רפי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר