שלום רב,
לפני כשנתיים תבע אותי בעל הדירה הקודמת על לכאורה אי תשלום שכ"ד,
בהמ"ש הציע פשרה על סך 9000 ש"ח בפריסה ל12 תשלומים.
בנוסף היה שם סעיף שאומר שאם איחרתי בתשלום כלשהו ביותר משבוע אזי אני צריך להוסיף 6500 ש"ח קנס.
הסכמתי בלית ברירה ושילמתי את כל התשלומים,
וגם הרבה לפני הזמן (עד 70 ימים לפני המועד) וחשבתי שסיימתי אבל התברר שלא שולם התשלום ה 12,
וזה כי שובר התשלום היה פשוט ללא סכום, ולא ידעתי שאני צריך לרשום בכתב יד את הסכום בעצמי.
מהרגע שנודע לי רצתי לשלם את התשלום. באיחור של חודש וקצת. אבל עכשיו הוא תובע ממני את ה 6500 ש"ח.
פניתי לרשם והסברתי כי זאת טעות בתום לב, אבל תגובת התובעת הייתה כי הסיבה לא רלוונטית.
תגובת הרשם הסופית כי אני צריך להביא עוד תגובה תוך 14 יום ואז יקבע דיון וכי כדאי לי "לשקול" את החלטתי לאור תגובת התובע.
מה אני צריך לעשות במקרה זה? האם גם על טעות שנובעת מגילי הצעיר ובתום לב אני צריך לשלם כל כך הרבה?
בתודה מראש,
ברוך
שלום ברוך ,
לא ברור מה הכוונה ב"גילך הצעיר"?
מומלץ שתפנה לעו"ד שיבדוק את מה שנקבע בהחלטת הרשם , יש ואינך מבין את תוכנו.
ברור שאם היית מתייעץ קודם עם עו"ד הוא היה מסביר לך את התשלומים וגם נראה כי היית צריך להבין שיש 12 תשלומים . יכול והרשם סבר שהנך מנסה להתחמק מתשלום .
בדר"כ כשנכתב כי עליך " לשקול" את החלטתך זה רמז עדין שכדאי לך לרדת מהעניין .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר