סוכן מכירות של חברה סלולרית הגיע לבית שלי ותאר בפני ובפני אשתי דיל אשר היה נשמע מאוד משתלם, בשעת סגירת החוזה הוא שאל אם זה מקובל שהוא יכתוב את שמי בחוזה שבמחשב הנייד שלו וכך באמת הוא עשה כאשר אני בכלל לא חתמתי והוא חתם כביכול בשמי.
שלושה שבועות אחרי הסתבר לי שהוא פשוט שיקר לנו בפרצוף ואמר משהו אחד כשהוא חיבר אותנו לדיל אחר לחלוטין הרבה יותר יקר,
יותר מזה, הסתבר לנו שהוא חיבר אותנו כלקוחות עסקיים אשר 'לא חלות עלינו חוק ההגנה לצרכן' וזאת כאמור ללא ידיעתנו ובכלל אין לנו שום עסק ואנחנו בכלל לא לקוחות עסקיים בשום צורה,
עוד יותר מזה, הסתבר שהוא פועל כך באופן שיטתי כאשר הוא הצליח לעבוד בצורה זהה גם על זוג חברים קרובים שלנו.
השאלה שלי היא:
א. האים זה חוקי לחתום בשמי, גם אם לצורך העניין הוא הוציא ממני הסכמה כביכול לזה? והאם אני יכול לתבוע אותו באופן אישי על כך?
ב. האים יש תוקף חוקי לכזה חוזה מול החברה הסלולרית?
ג. האים מותר לחברה סלולרית לעקוף את חוק הגנת הצרכן ולחבר לקוחות פרטיים כלקוחות עסקיים כדי שלא יחול עליהם חוק הגנת הצרכן ולא יוכלו לבטל עסקאות?
ד. האים יש משקל למילה של 4 אנשים (2 זוגות) מול מילה של סוכן 1 בתביעה כזו כאשר הסוכן יכול לשקר גם במשפט שזה מה שהוא אמר לנו ואין מה לעשות, או בגלל שאנחנו 4 אנשים יאמינו לנו יותר?
שלום משה,
מה שאתה מתאר אכן לא נעים וקורה , לצערי, הרבה.
חברות הסלולאר לא לומדות לקח ומשתלם להם כלכלית "לגנוב" את הלקוח ובתור צרכנים אין לנו הרבה מה לעשות, אין כיום מספיק תחרות בשוק זה.
לשאלתך הראשונה בהחלט לא חוקי שהוא יחתום בשמך.
תשובה 2 : על פניו נראה שאין לחוזה כזה תוקף חוקי, יחד אם זאת קח בחשבון שאם תפסיק לשלם הם יעבירו את הטיפול לעו"ד ואז יעלה לך כסף להתמודד איתם במישור של הוצל"פ, ולכן רוב האנשים מוותרים מראש ומשלימים עם רוע הגזרה.
אם תחליט "ללכת עד הסוף " אשמח לעזור לך .
תשובה שלישית : בהחלט אסור לחברה לרשום אותך כלקוח עסקי ללא הסכמתך וכמובן שאם כלל אין לךף עסק הם עוברים על החוק ולמעשה מזיפים .
תשובה רביעית :אין חשיבות למספר האנשים שיאמרו X אוY מה שחשוב אלו הראיות שיהיו לך כמו גם האמינות בבית המשפט ולמי השופט יאמין בסופו של יום .
בהצלחה,
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר