שלום רב! בתאריך 29/1/2012 אמורה להתחיל מכינה קדם רפואית אשר שילמתי 2,500 ש"ח בתור מקדמה להשתתף בה. אין מדובר בדמי רישום אלא במקדמה ממש.
בחוזה שבידי לא מולא תאריך חתימת החוזה, אך תאריך התשלום בקבלה היה ה 16/3 2010. זאת לאחר שהמנהל של המכינה יעץ לי כי אוכל בוודאות לסיים את הדוקטורט ברומניה, אם יש בידי סכום התחלתי ללימודי השנה הראשונה ברפואה. היו לי שאלות וחששות היות ומדובר ב- 50,000 לשנת לימודים וחששתי שאין מצב גם ללמוד וגם לעבוד בלימודי רפואה. היות והבנתי כי אאלץ לגייס עוד סכום של 50,000 לשנה לפחות לעוד שנתיים, דחיתי את מועד המכינה למועד המאוחר שמופיע שבידי, וזאת תוך עידודים ושיכנועים נוספים מצד מנהל המכינה כי התכנית אפשרית. אני הסברתי שאוכל להמשיך בתכנית רק אם יעלה בידי לגייס ועד 100,000 ש"ח עד מועד תחילת המכינה. והבנתי שהדבר כנראה לא יעלה בידי חרף ניסיונותי השונים. לכן ביקשתי היום את ביטול השתתפותי במכינה עם החזר המקדמה וקיבלתי סירוב. לדעתי אני זכאית להחזר היות ומראש שוכנעתי שאוכל לעמוד בלימודים כאלה ביחד עם עבודה כאשר הסתבר לי כי הדבר ידוע בקרב כל תלמידי הרפואה כי אין אפשרות התחום הספציפי הזה לעבוד תוך לימודים ברוב המקרים המוחץ, וגם לא ניצלתי שום חלק מהמכינה, לא נגרם כל נזק לבעלי המכינה, כיצד עלי לנסח את זכותי לקבל החזר אם כן?
שלום לואיז
בהחלט מצב ביש
נראה כי מנהל המכינה פעל בכדי לשכנעך להצטרף למכינה תוך הטעייתך כי האמור אפשרי.
המלצתי הינה כי תשלחי מכתב רהוט וברור, בו תפרטי בסדר כרונולוגי את השתלשלות העניינים אשר הובילו אותך למסקנה כי עליך לבטל את המכינה ודרשי החזר כספי עבור הסכום ששילמת.
במידה ותגובת המוסד אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר