שלום רב! נרשמתי ללימודים בקולג' הצרפתי, במעמד החתימה נאמר לי כי החיוב באשראי יבוצע בפועל אך ביום תחילת הקורס וקיבלתי קבלה. הסתבר כי לא אוכל להשתתף בקורס עקב מעבר דירה לחיפה. ולהפתעתי נאמר לי במזכירות ביום תחילת הקורס כי אין כלל ביטול וזיכוי! ניסיתי בכ"ז להגיע והדבר לא מתאפשר, לאחר שני שיעורים ביקשתי החזר חלקי, נאמר לי כי בעצם הקבלה שבידי היא החוזה, ואכן באותיות הקטנות ראיתי כי זה חוזה שבידי! ואני לתומי חיכיתי שהחוזה ישלח אלי, כי לא העלתי בדעתי שיכולים להשחיל לי ככה חוזה! ואז ראיתי שבאותיות הקטנות אין כל החזר כספי! לידיעתי זה לא חוקי לא לאפשר שום זיכוי כלל. הקבלה לא חתומה בחותמת הקולג' הצרפתי, האם זה משנה? הבנתי כי זהו חוזה קבוע ולא מקובל שבחוזה קבוע לא יהיה סעיף המאפשר ביטול, לא ידעו אותי כי אין אפשרות לבטל במעמד החיוב והובילו אותי לחשוב כי מחייבים רק ביום תחילת הקורס ולכן עד לאותו מועד ניתן לבטל. הצעתי לקבל ולו מחצית הסכום מבלי לתבוע, מה הייתם ממליצים לי לעשות?
שלום לואיז,
מומלץ כי תגישי תביעה קטנה בבית משפט לתביעות קטנות, רצוי באמצעות עו"ד
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אני מניחה שעו"ד שוורץ ירצה אחוזים מסויימים, האם ניתן לתבוע גם את שכר הטרחה מהקולג', ופיצוי על עיכוב החזר כספי ועוגמת נפש ואבדן אמון בספקי שירותים, וכל ההוצ' הנלוות, לקיחת ימי חופש עבור הטיפול בעיניין ,נסיעות, דמי ביול שליחת פקסים וכיוב'? מהידוע לי בתביעות קטנות מקבלים בד"כ מחצית הסכום הנתבע, ואם אקבל רק חצי ומתוכם אשלם עוד שכר טרחה אאבד המון כסף עקב בריונות מסחרית של ספק שירות, ואולי עוד אצא בנזקים כלכליים, הגיע הזמן שספק שירותים שעובר על המותר ישלם על עצם תוצאות מעשיו כלפי הצרכן, ולא רק יחזיר חצי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר