שלום, בפברואר 2011 התחייבתי לתשתית אינטרנט למשך שנה במהירות של 8 מגה במחיר של 100 ש"ח לחודש. ב31 יולי ביקשתי להתנתק.
קנס היציאה שקבעו לי הוא 330 ש"ח. להבנתי, במאי 2011 אושרה הצעת תיקון חוק הקובעת כי גובה קנס היציאה לא יעלה על 8% מסך החשבון החודשי כפול יתרת חודשי ההתחייבות.
-ממתי החוק נכנס לתוקף? והאם הוא יחול רטרואקטיבית על לקוחות שנקנסו לפני כניסתו לתוקף.
נקודות עניין נוספות:
- סך "ההטבה" הוא 75 ש"ח (המחיר המלא הוא115 לחודש)
- פנייתי המקורית לבזק הייתה בבקשה לשדרג ל 10 מגה ברשת ה NGN, נאמר לי כי הרשת לא זמינה באזור שלי, תשובה זו הייתה תמוהה בעיני, שכן, קיים קו נוסף באותה דירה ועליו יש תשתית נוספת: 10 מגה ברשת NGN.
בשיחה עם נציג בזק הבהרתי לו את הסתירה והובטח לי שהנושא ייבדק ויחזרו אליי עם תשובה, באותו מעמד הוצעה לי ההתחייבות ל 8 מגה כפיתרון זמני (יקר יותר מ10 מגה) והבטחה שאוכל לשדרג לחבילה של 10 מגה הזולה יותר, בהקדם האפשרי. מעולם לא חזרו אליי עם תשובה או הצעה לשדרוג.
- במשך חודשי ההתחייבות שילמתי מחיר יקר יותר עבור 8 מגה מאשר מחיר של 10 מגה, גם עבור התשתית וגם עבור ספק האינטרנט.
האם יש עילה לתביעה?
שלום יניב
המקרה אינו ברור לי , אנא נסה לנסח מחדש בקצרה עם שאלה ברורה ואשמח לענות .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר