לפני כחודש אני ובן זוגי רצינו לשדרג את המכשיר לאייפון, לאחר שיחה עם מוקד שימור הלקוחות של חברת פלאפון הבטיחו לנו הטבה שהיה קשה לסרב לה. כאשר השליח הגיע לביתי ונתן לי לחתום על המסמכים להפתעתי גיליתי שהמכשירים עולים פי 2 ממה שהובטח ולכן לא הסכמתי לקבל את העיסקה והשליח נשלח בחזרה לחברה יחד עם המכשירים. כעת, לאחר שלושה שבועות קיבלתי חשבונית לביתי שבה אני מחוייבת על שני מכשירי אייפון (תשלום 1 מתוך 36 שאין בידי שום אייפון!) ובנוסף בן זוגי בכלל לקוח של אורנג' אשר רצה לבצע ניוד ולבסוף לא עשה זאת אך משום מה חברת פלאפון החליטה שהוא לקוח שלה ללא שום חתימה על חוזה וחייבה את המספר שלו תחת כרטיס האשראי שלי ללא כל הודעה מוקדמת!
האם זה חוקי לבצע חיוב של מספר חדש תחת כרטיס אשראי ללא כל התראה מוקדת וללא הסכמתי?! איך זה הגיוני שמספר אחד מחוייב על ידי 2 חברות תקשורת?! חשוב לי לציין שבפנייתי למרכז שירות לקוחות מנהלת המשמרת אמרה בפירוש "כי זוהי פעולה הנוגדת את חוקי החברה אך זהו תהליך ארוך שבסופו נקבל זיכוי" מדוע עלי לחכות תקופה ארוכה לקבל את כספי בחזרה הרי הוא הוצא מחשבוני ללא הסכמה בכלל!
אשמח לדעת אם זה תקף משפטית והאם באמת כדאי להמשיך עם זה הלאה לתביעות קטנות?
שלום שני
לאור הכתוב פעולותיה של החברה בהחלט אינן תקינות. משכך המלצתי הינה כי תפנו בכתב אל החברה, פרטו את השתלשלות העניינים, פרטו את העובדה שהינכם מחוייבים על מכשירים שמעולם לא קיבלתם ולא חתמכם על כל הסכם ומשכך הינכם דורשים ביטול מיידי של העסקה ופיצוי בגין ההתנהלות האמורה.
במידה ותגובתה של החברה אינה לשביעות רצונכם, ביכולתכם לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות לבירור זכויותיכם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר