שלום רב ,
לפני כ-5 חודשים קניתי כלבה -גורה דרך אתר יד 2 מאדם שמייבא גורים מסין ושילמתי עבורה 4750 ש"ח.
הכלבה הובאה לביתי כשהיא חולה במחלות של גורים ,אבל זה לא היה ידוע לנו ,למחרת הבאנו אותה לבית חולים וטרינארי והטיפול בה היה יקר .
הבאנו לידיעתו של המוכר בדבר מצבה של הכלבה ,הוא הציע להשיב את הכסף ובתמורה לקבל את הכלבה חזרה ,אולם היה זה בזמן שהכלבה התאוששה לאחר שקיבלה טיפול ראשוני וההערכה שנתן הווטרינר הייתה שמצבה משתפר ,לפיכך , קיבלנו החלטה להשאירה עוד לילה להשגחה , המוכר השתתף בהוצאה זו .
לצערנו ,התברר למחרת שמדובר במחלת גורים (שזה עניין מסובך יותר) ובבדיקות שנעשו לה בהמשך התאמתו ההשערות שמדובר במחלת גורים קשה, כעבור 3 ימים הכלבה מתה .
הודענו למוכר והוא הסכים לנסות ולהשיג עבורנו גורה חדשה מסין ,אך לא להשיב את כספינו חזרה ,אולם העניין לא פשוט ,זה דורש המתנה ארוכה מדי .
רצוני לדעת האם בתביעות קטנות ניתן לדרוש את התשלום מהמוכר ,למרות שבזמן מסוים הוא ניאות לבטל את העסקה ולהשיב לי את כספי (כשהאמנתי שמצבה של הכלבה הולך ומשתפר) או שבשל כך אין לי עילה עוד לתבוע אותו , ובמילים אחרות הפסדתי ו"אכלתי אותה" על שלא הסכמתי להצעתו בזמן המתאים?
מודה לכם על תשובתכם.
האם לא בתחום שלכם כשמדובר בסוגיה בין שני אזרחים פרטיים?
אם אכן, ידעו אותי, בבקשה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר