בתאריך ה22.6.2010 רכשתי רכב חדש מסוג פולקסווגן שירוקו מצמפיונס בעלות של כ-180,000 ש"ח לאחר כחודשיים היתה בעיה עם הרכב והוחלט להחליף את המצמדים על חשבון האחרויות(עלות של כ 15000ש"ח), לאחר כמה חודשים שוב בעיה מכיוון בולמי הזעזועים והוחלט שוב להחליפם, לפניכשלושה חודשים עוד בעיה מהותית בהרכב קירטע, לאחר בדיקות חוזרות והשבתה של האוטו כל פעם לבדיקות לאחר כחודש ימים נפתרה הבעיה והוחלפה משאבת דלק, כרגע ישנם עוד כמה בעיות קטנות שצריך לסדר.
לפני כמה ימים היתה לי פגישה עם מנהל השירות האזורי שלהם, בה אני דרשתי הרחבת אחריותכי אינני מעוניין בעוד בעיה מהסוג הזה בעוד שנה שאדרש להוציא מכיסי סכום כסף נכבד, ופיצוי כל מה שעברתי עם הרכב בשנה הראשונה, על "ירידת הערך" הלא רישמית כמובן מהסיבה הפשוטה שבמידה ואמכור את הרכב כרגע לא יהיו כל כך הרבה קונים שיהיו מוכנים לשלם עליו את מחיר השוק בגלל ההסטוריה העשירה שלו במוסך.
מנהל השירות אמר שהוא מבין והוא מוכן לתת לי עוד שנה אחריות שבסופה של השיחה התברר שזו שנה רק על המיכלולים שהתקלקלו (מה שלא עוזר הרבה) אני מנגד דרשתי שלוש שנים נוספות, מבחינת פיצוי הוא הסכים עם פיצוי כלשהו בדמות טיפולים לרכב ולגבי ירידת הערך אמר שהם מוכנים לחתום על מסמך שברגע שאמכור את הרכב ותהיה ירידת ערך הם מוכנים לשלם אותה כמובן אם שמאי יעריך את זה.
כמובן שלא הסכמתי לתנאים אלו, ביליתי כל כך הרבה זמן במוסך ובזבזתי ימי עבודה בשנה הראשונה עבור רכבי החדש, שקניתי את הרכב לא חשבתי שיהיו כל כך הרבה בעיות ומרוב תסכול והגעות חוזרות למוסך לפני כמה חודשים פשוט אמרתי להם שאינני רוצה את הרכב ושיחליפו בחדש כמובן שהם אמרו שזה לא אפשרי, אבל מאד אבדתי את הביטחון ברכב אני פונה לעצתכם איך להמשיך מכאן. אני מאד מתוסכל מהחברה ומאופן הטיפול במקרה.
האם יש עילה לתביעה ?
שלום יוסי,
אכן לאור מה שאתה מתאר יש מקום לתביעה נגד החברה.
אין המדובר בתביעה קטנה ( הסכום אינו מתאים ) ולכן מומלץ שתפנה לעו"ד שיגיש תביעה בבית משפט השלום וזאת לאחר שיוציא כמובן מכתב אזהרה .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
שחר תודה על המענה המהיר,איזה עו"ד אני צריך ? דיני צרכנות? והאם יש לך מישהו להמליץ אשמח לשמוע.
שוב תודה.
שלום יוסי,
אתה מוזמן לפנות אליי , הפרטים באתר .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אתם רציניים?! אין שום אתיקה אצלכם?! קודם מייעץ לו להגיש תביעה ואז מציע את עצמו בתור עו"ד?!
לעצם העניין, לא ברור למה אתה רוצה לתבוע אם מכירים באחריות שלהם ומציעים לך פיצוי והרחבת האחריות?! מכאן זה כבר עניין של משא ומתן בין הצדדים. הם מציעים ככה, אתה רוצה ככה ובסוף תצטרכו להתפשר. יכול להיות שבית משפט יתן לך קצת יותר ממה שהם מוכנים באותה מידה שאתה גם יכול לצאת בהפסד משם או להגיע לאותה תוצאה שהם מציעים לך ובדרך גם לשלם סתם הוצאות משפט ועורכי דין.
לי אישית היתה בעיה בגולף שקניתי בזמנו והתגלה לה פגם ביצור באחד החלקים. אחרי פעמים שבילתה במוסך, עלו על התקלה והחליפו אותה ובגלל הנזק הציעו לי לשדרג לדגם טוב יותר בהפרש עלות בלבד.
מגיע לך להנות מרכב חדש שקנית והשירוקו הוא רכב מדהים. תפתור איתם את הבעיות כי אני יודע שהשרות שלהם שם קשוב לפונים ואל תעניש את עצמך בזה שתיפטר מהרכב. תפנה ישירות למנהל השרות הארצי ולא לאזורי. בסמכותם לתת לך יותר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר