רכשתי מכשיר בחברת "פלאפון" וגיליתי כי אני משלמת עליו המון ובמחיר הזה אני יכולה לרכוש אייפון בהחזר מלא עם יותר הטבות. הבעיה היא נשארו לי עדיין 32 תשלומים על המכשיר הקיים. פניתי לפלאפון בדרישה לשדרג את המכשיר ולהחליפו באייפון . לטענתם אני חייבת להמשיך לשלם על המכשיר שלי את התשלום הקבוע ואין אפשרות לקזז אותו על המכשיר החדש. והאפשרות היחידה היא לרכוש את האייפון כמכשיר נוסף.
האם זה חוקי לבקש ממני דבר כזה??
שלום רב,
ההסכם שלך מול החברה הסלולרית מתחלק למעשה לשני חלקים: תשלום על זמן אויר ושירותים אחרים ותשלום על המכשיר.
תוך כדי תנועה, את יכולה לשנות מסלולים, לקבל הטבות שונות וכדומה, וזה ישפיע על החשבון החודשי באופן זה או אחר.
יחד עם זאת, התשלום על המכשיר נעשה מדי חודש באופן קבוע (בד"כ ל36 חודשים). יכול להיות שאת מקבלת זיכוי בגין זמן אויר או בכל תרגיל אחר אבל עדיין את משלמת מדי חודש על המכשיר.
מכיוון ורכישת המכשיר הינה עסקה עצמאית, חוקי לחלוטין מבחינת חברת הסלולר לדרוש את מה שדרשה.
אני מציע לך לבדוק אפשרות של ניוד המספר שלך לחברה אחרת ולבחון אפשרות שהחברה החדשה תספוג חלק מהתשלום הזה.
בכל מקרה,
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אני אכן אעשה זאת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר