מקווה שהגעתי למקום הנכון.
כאשר נרשמתי לאוניברסיטה, המוסד הכיר בלימודים קודמים שלי כ-24 נקודות.
בסוף התואר קיבלתי מכתב מפתיע מהאוניברסיטה שעלי לשלם 3000 ש"ח על הנקודות שהוכרו. כאשר נרשמתי לא נאמר לי ע"י המוסד שההכרה הזו תלווה בתשלום.
חפרתי בתקנון הרלווטי ומצאתי את הסעיף הזה:
"הכרה אקדמית בלימודים קודמים אינה גוררת באופן אוטומטי הפחתה בשכר הלימוד. הפחתה בשכר הלימוד ניתנת אך ורק לגבי היכרות בקורסים שנלמדו במוסדות להשכלה גבוהה אחרים המוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה (להבהרות נא לפנות למחלקה לשירותי תלמיד ושכה"ל). למען הסר ספק קורסים אשר נלמדו במוסדות לימודיים שלא לתואר ואשר בגינם ניתן פטור לתלמיד באוניברסיטה. לא יינתן בגינם זיכוי בשכר לימוד בין אם קורסים אלו נלמדו במוסדות אחרים ובין אם נלמדו באוניברסיטת חיפה."
שאלתי היא כזו, האם העובדה שלא נאמר לי כלום כשנרשמתי ולא ידעתי שאצטרך לשלם עבור הנקודות חוקית כיוון שהיא מעוגנת בפורוטוקול? האם "(להבהרות נא לפנות למחלקה לשירותי תלמיד ושכה"ל)" אינה הגדרה עמומה?
יש לציין שהתואר שהוכר הוא תואר הנדסאי ממוסד אקדמי מוכר ומכובד בארץ והאוניברסיטה טוענת שאין להם הסדרי תשלום עם המוסד. האם העניין חוקי? או אולי האוניברסיטה מנצלת פה הגדרות עמומות ? יש פה מה לבדוק?
אשמח לתשובה אני מרגישה מרומה
שלום דנה
לאור הכתוב, לצערי העובדה שהאמור היה כתוב בתקנון המוסד מעקרת מעט את זכויותיך. ככלל, המאפיין צויין בתקנון ולא הוסתר.
המלצתי הינה כי תפני אל ההנהלה במכתב פרטי את העובדה שלא צויין בפניך מעולם כל תשלום בגין הנקודות ובקשי להגיע להסדר הפחתת תשלום אשר יהא מקובל על הצדדים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר