שלום רב. ב-01/09 קניתי תיק בסך 100 ש"ח, בחנות קטנה על יד הבית, באמצעות כרטיס אשראי. למחרת (02/09), כאשר עברו פחות מ-24 שעות, ביקשתי להחזיר את המוצר, וכן להזדכות עפ"י חוק באשראי. המוכרת בדקה את הקבלה והחלה לומר שזו פרוצדורה, ושהיא צריכה ליצור קשר עם חברת האשראי על מנת לזכותי. היא החלה לרשום את הפרטים, ואמרה שאם הייתי שואלת אתמול אם יש אפשרות להחזיר כסף על קניית תיק אז היו אומרים לי שלא. אמרתי לה שלפי החוק, אם עברו פחות מ-48 שעות אז עליה לזכות אותי כספית כפי שרכשתי. היא התעצבנה ואמרה שאלך לברר במשרד התמ"ת מהו החוק, ושהיא לא מזכה אותי. אח"כ ביקשתי שתיתן לי זיכוי. והיא החלה לרשום ולפתע עצרה ואמרה שהיא לא רוצה לתת לי זיכוי. לקחתי את התיק וחזרתי לביתי. מה עליי לעשות? האם יש נוהל מסויים לגביי החזרת תיקים? האם יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות? בתודה מראש
שלום נגה,
הצדק והחוק איתך , השאלה הנה אם בעבור 100 ש"ח תפתחי בהליכים משפטיים שבוודאי יעלו לך יותר.
הייתי ממליץ לך לחזור לחנות ובדרכי נועם, סבלנות והקשבה לפתור עניין זה.
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר