שלום. רכשתי נעלי ספורט לבתי ב 180 ש"ח. בעת הרכישה נאמר לי שהנעלים מצויינות וחזקות ויש לי אחריות לשנה עבורם. כעבור 4 ימים שבתי נעלה את הנעלים הם נקרעו באופן כזה שגשם יכול לחדור(כבר ביום הראשון ראיתי תפר שנפרם ומיום ליום ראיתי עוד פגם וכבר ביום הרביעי הם היו קרועות לגמרי מקדימה) באתי למוכר עם הנעלים והוא טען שבגלל שהילדה שיחקה בבימבה וגררה את הרגלים על הרצפה זה נקרע, יש לציין שבעבר רכשתי לה כבר הרבה נעלים והיא שיחקה והשתוללה ומעולם לא נקרעו הנעלים לאחר 4 ימים אפילו כשקניתי נעלים שעלו 50 ש"ח ובאיכות הרבה פחות טובה. בכל אופן המוכר לא הסכים לשלוח את הנעלים לספק שלא לדבר על החלפת המוצר לחדש או החזר כספי הוא טען שזה באשמת הילדה ואני יצאתי מהחנות עם נעלים קרועות ללא כל מענה. ברצוני לדעת אם הוא צודק לגבי הבימבה שאכן אין לי אחריות על כך עד כדיכך שלא אקבל החזר כספי או שיש לי סיכוי להוציא משהו אם אפעל נגדו? אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה!
שלום שרה
בהחלט מקומם.
נראה כי בעל החנות נהג שלא בתום לב. העובדה שהנעלים התבלו לאחר מספר ימים מבטאת את איכותן. אומנם לא קיימת הוכחה לעובד השלא ביתך אשמה בבלייתן אולם נראה כי הדעת הסבירה מאפשרת הבנה כי הנעלים לא אמורות להקרע לאחר זמן מועט ביותר וזאת במיוחד לאור הבטחותיו של בעל החנות כי אלו נעלים חזקות.
ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות להוכחת טענותיוך( אצייך כי המלצתי כי תשקלי את הכדאיות הכלכלית שבהגשת תביעה בטרם תגישי כזו- אגרות, דיונים וכו').
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר