ביני ובין בית עסק קיימת מחלוקת בנוגע לגובה דמי הביטול המגיעים לו בעקבות ביטול עסקה.
בעוד אני מפנה את בית העסק לתקנות ביטול עסקה, הוא מצידו טוען שהן לא חלות עליו ודורש 10% מסכום העסקה כדמי ביטול.
בית העסק דורש שאחתום על הסכמתי לגובה דמי הביטול שהוא דורש (10%), והוא מחזיק בכל סכום העיסקה (100%) כאמצעי לחץ ע"מ שאחתום, שכן ללא חתימתי על הסכמתי הנ"ל הוא לא מחזיר לי כלום.
האם בית עסק יכול לאלץ אותי לחתום ע"מ להשיב לי את הסכומים שמעבר לדמי הביטול שהוא דורש? אני בכל מקרה מתכוון להגיש תביעה נגד בית העסק על גובה דמי הביטול, אולם במצב הנוכחי שבו הוא מחזיק בכל הסכום נגרמים לי נזקים שכן בהחזקתו את כל סכום העיסקה בידיו כאמצעי לחץ עלי, הוא מונע ממני אפשרות להתקשר עם גורם אחר לאספקת מוצר דומה. גובה העיסקה הינה בסכום של עשרות אלפי ש"ח.
אם אחתום על הסכמה כפי שבית העסק דורש, וזאת במטרה להשיב לעצמי את שאר הסכום המהווה 90% מערך העיסקה, האם הדבר ימנע ממני אפשרות להגיש תביעה נגד בית העסק בנושא דמי הביטול שהוא דרש, שכן בית המשפט יכול לראות בחתימתי כנ"ל על הסכמתי לגובה דמי הביטול ואילו אני נאלץ לחתום על דמי הביטול וזאת למטרת השבת 90% לידי ע"מ שאוכל להתקשר עם ספק אחר.
שלום אילן
אתה יכול לחתום ובתנאי שלא כתוב בהסכם סעיף שאתה מוותר על כל טענה ו/או דרישה עתידית .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר